bugün

20 yaşında olmak

türkiyede çok zor dönemlerin başlangıcına gelmiş olmaktır.
üniversitede okuyan kısmın, türkiye'nin geleceği ile güzel fikirlerinin, şevklerinin yavaş yavaş körelmesi, kendileriyle ilgili gelecek kaygılarının ciddi ciddi başladığı, üniversite dışında olanların, iş hayatına ucundan girmeye çalıştığı, türkiyedeki iş piyasasının felaket halini gördükleri, gelecek ile ilgili güzel fikirlerinin yavaş yavaş yerini kötümserliğe bıraktığı yaşa girmektir. dünyadaki gelişmiş toplumlarda; yönetici tabakasının gözlerinin içine baktığı, hayatını kurabilsin, kendine uygun seçimi yapabilsin diye, her türlü imkanı verdiği ama benim güzel ülkemde, yönetenler tarafından kaale bile alınmayan yaşa girmektir.
erkekler için henüz almaması gereken sorumlulukların başladığı, kız veya genç kadınlar için de türkiyeye ait saçma sapan toplumsal baskılarla boğuşacağı yaşa başlamaktır.
benim ülkemin 20 yaşındaki insanına, ülkemi yönetenler kaos ve kavgadan fazla bişey vermez.bu sebeple dünyadaki yaşıtlarına göre; başardıkları herşey için iki kat coşkulu sevinmeli, iki kat fazla keyif almalılar, hakederler çünkü bunu.