bugün

fatih terim

Insanlarin milli takima olan bakis acisini bile degistirmisti bu sahis. Yaptigi aciklamalarla, oyuncu tercihleriyle ve sebep oldugu sonuclarla ...

Her zaman motivasyon konusunda üst düzey birisi olabilir, ama teknik direktörün en önemli görevi sistemdir, teknik adam olmasidir. Takima bir sistem oturtmasi gerekiyordu, ama o nedense spontan yasamayi tercih etti. 3 senedir milli takimin basinda olmasina ragmen en ufak bir ilerleme kaydetmisligimiz yok. Halbuki 3 senede iyi kötü bir sistemimiz olurdu, genc oyuncularla kurulu yeni bir jenerasyona sahip olabilirdik ama nedense Fatih Terim hep bunlari gözardi etti. Hükmedebilecegi futbolculari milli takima cagirdi, hükmedebilecegi kisileri yardimci olarak basa getirdi. Bunlarin hepsi onun kisisel egosunu tatmin edebilecek unsurlardir. Formalite icabi yardimcilar orada duracaklar, ama tek sorumlu Fatih Terim olacakti ve oldu da...
Oguz Cetin, Metin Tekin gibi isimler kötü giden dönem de tek bir elestiri dahi getiremediler Fatih Terim'e. En ufak bir bilgi paylasimi yapilmadi, sistem elestirilmedi. Bunu yapabilselerdi eger su anda bu durumda olmazdik.

Oyuncu tercihleriyle hep tartisildi. Bir kez bile milli takim kadrosu begenilmedi, cünkü hep hatali secimler yapti. Olmayacak islere kalkisti ve sonucunda egosunun altinda ezilerek hem kendisini hem de milli takimi basarisizliga sürükledi.
Halbuki planli, programli calisan birisi su dönem de milli takimin basinda olsaydi sonuc cok farkli olurdu. Belki Avrupa sampiyonasinda 3. olmazdik ama Dünya kupasina katilirdik, yeni bir jenerasyona sahip olurduk, bir sistemimiz olurdu.
Hep günlük yasamazdik, gelecegi de konusurduk, umutlu olurduk. Ama simdi milli takimin gelecegini konusamiyoruz bile, cünkü ne yapabilecegimiz mechul.
Hep motivasyon bir yere kadar tasir adami, ondan sonra ruh hali degisir oyuncunun, kisisel piskolojik sorunlara yol acar bu durum kisi de. Fatih Terim de bu sorunun oldugunu düsünüyorum. Yaptigi aciklamalara bakarsak anormal takindigi kesin.

Gidemedik iste Dünya Kupasina, bir kez daha hayal kirikligi yasadik. Basarili oldugumuz bir sampiyonanin ardindan öbür sampiyonaya katilamadik bile. Bunlar hep günlük basarilari kovaladigimiz icin, ileriyi düsünemedigimiz icin oldu.

Artik kaliteli, sistemi düsünen bir teknik direktör getirilmeli basa. Yabanci olmali muhakkak bu kisi. Takimi motivasyonla degil, sistemiyle yürütebilecek bir kisi...