bugün

jay jay justified

evet efenim yine buradayız.. kendisinin gülmekten öldüğünü zannediyorduk ama hala yaşadığını öğrendik. o yüzden değerli evrimcimize bir misafir olalım dedik. benim nickaltımı tekrar şereflendirdiği için de kendisine teşekkür ediyoruz tabi ki.. tekrar buraya gelmemem için bana uyarılarda da bulunmuş "gururun varsa gelmezsin" falan diye.. ama biz tabi ki, onun bizim nickaltımızı iki kere şereflendirdiğini unutmayarak bu ricasını bir kereliğine de olsa kıracağız. ayrıca uzun da bir yazı yazmış, entel, kültürlü ve ağır kavramlar kullanmaya çalışmış.. abiyogenezler, minvaller, bilmem safsata demeler falan havada uçuşuyor. tabi ki fikir platformu olan bir yerde bir fikir üreten ve bunları yazan biri olarak kendisinden daha tatmin edici ve daha aydınlatıcı kelimeler kullanmasını yeğlerdik. olmadı, olmayacak da belli ki..

kendisinin nickaltına yazdığım entry de, çok düz sataşmalarla kendisini ifade ettiğini söylemiştim. biraz akılca büyümesini de tavsiye etmiştim ama "bir sinir harbi psikolojisi" içinde bulunduğundan mıdır, kendisi alelacele cevap yetiştirmekte bir sakınca görmemiş..

bu arada nickaltıma girdiği ikinci entry sinde, birincisinde değinmediği bilim ve gurur kavramlarına da değinerek beni kalbimden vurmuş, teessüflerimi bir kez daha kazanmıştır.

kendisine "aminoasitlerden, proteinlerin oluşabilmesi" olasılığını sadece tek bir protein için verdik hem de bunu seksen puanlık soru yaptık ama sınavı geçmeye pek niyetli değil galiba.

"yavuz hırsız ev sahib..." falan diye doğrulama-yanlışlama oklarını üstüme çevirdiğine de hiç şaşırmadım çünkü mantalite gereği yapabildiği en iyi şeylerden biri bu gibi görünüyor.

amilazlar, abiyogenezler.. "sayın jay jay!" demek istiyorum kendilerine, "nedir illa bu teknik terim kullanma sevdanız. teknik terimlere uyup kandınız; evrimteorisi.com gibi sitelerde, şimdi o terimleri gelip bana mı satmak niyetiniz?" diye de ekliyorum.

yani ben aslında çok masum ve çok basit bir soru sormuştum "aminoasit-protein".. sizin dünyanın başlangıcında var olduğuna inandığınız çorbadan oluşması gereken, canlı yapısının en küçük yapıtaşı.. önce bir en temeli açıkla diyorum. sonra da diyorum ki, "sen şu anda ayar verme içgüdülerine dayanarak, ellerin-gözlerin-parmakların-kasların-düşüncelerin ve bütün kibrinle" bana yazı yazıyorsun ya; işte bana bunların nasıl oluştuğuyla ilgili tesadüflerini söyle.. ben böyle açık birşey soruyorum, kendisi yanlışla diyor.
kendisine "toplama kemiklerle uçan-ejderha iskeleti oluşturdu sizin evrimciler. sonra da yıllarca sergileyerek insanları kandırdılar." diyorum. bana "sen mitoloji yakıyorsun." diyor..

benden kendi yanıtlarımı istemiş.hani "senin inanışında bunlar nasıl açıklanıyor?" falan. hay hay, jay jay efendi. hay hay..

benim inanışımda tüm bunları "yerlerin ve göklerin tek hakimi ve yaratıcısı olan ve kendisinden başka ilah bulunmayan ALLAH(C.C) yaratmıştır." boyutlarüstü yani.. senin anlayabileceğin boyutta değil. senin benim motor o boyutları anlamada işlemez. çok şükür ki, ben "amenna veseddağna" diyiyorum -ki ben de aynı yollardan geçtim- , ama sen mevzu bahis konuda da "gurur ve evrim" başlığında ifade ettiğim gibi "olamaz, öyleyse alternatif bir şeyler bulmalıyım." diyerekten anlamak istemiyorsun. sonra da, amilaz, abiyogenez, evrimteorisi.com.org.tr.net.cz.... geze geze tırlatıyorsun.

yine umduğun gibi, uzun bir yazı oldu. okumayı seven de bir insan mışsın bunu öğrendim bugün.. aynı zamanda safsata dediğin şeyleri okumak gibi bir alışkanlığında varmış. oku madem.

ha hala "gururun varsa nickaltıma gelmezsin" gibi cızbızcılıklar yapacaksan da kendini fazla yorma. benimle bilimsellik tartışmasına girmeyi de hiç deneme ki, olgunluğunu tamamlayamamış insanlarla sidik yarışmasına girip "aaa benim ki daha uzağa gitti" diye gülmeye de niyetli değilim. çünkü alıntılayacan ordan burdan bir şeyler. ben "ruhu açıkla " dicem, sen evrimteorisi.org u açacan, ben "beyin, nöron" dicem sen "evrimteorisi.info" yu açacan.. sonra ben "göz neden yukarda, kaş neden gözün üstünde, el parmakların nasıl bu kadar güzel evrimleşebilmiş, neden her yerinde simetri var, altın oran ne?" falan dicem, sen "evrimteorisi.gen.tr" yi açacan..
neme lazım. ben zaten onlarda neler olduğunu belki de senden iyi biliyorum.

neyse malumdur ki, kafa yorulması gereken çok meseleler var. daha doluca ve daha hallice.. yazımı burada kesip işlerime bakayım artık.. nickaltıma yazdığın anlamlı ve bilmemkaç ayar entry ni görünce bir an duraksadım, bir an şok geçirdim.. yapma böyle şeyler bir daha. önce bir haber ver ama di mi, aaa?
sana bir kez daha 'iyi gülmekten ölmeler'..