bugün

yeni öğrenilen kelimeyi cümle içinde kullanmak

hani güzel bir bikini alırsın da bir an önce denize gidip havalı havalı giymek istersin ya. işte onun gibi bir şey bu. (empati kurdum. erkeğim. mesaj istemiyorum) heyecanla doğru zaman ve doğru yerin gelmesini beklersin ve hafif gerilerek patlatırsın cümleyi. o kelime söylenirken de bastırırsın. vurgunu koyarsın inceden.

ben bunu ilk kez 'empati' sözcüğünde yapmıştım. girişte yaptığım gibi. gençtim o zamanlar. fütursuzdum. karizmaya çok ihtiyacım vardı. entelektüel bir diyalog esnasında;

- abi böyle ibnelik olmaz ya. bu adamın yaptığı tam hayvanlık.

+ abi sen de biraz "empati" kur be amına koyim.

- ıkııı ıkıı....

aklını almıştım. kitlendi kaldı pezevenk. toparlanınca anlamını sordu. önce 'oha lan bilmiyor musun?' tepkisi verdim. sonrasında da açıklamayı yaptım. ezdim yani.

gerçi yan etkisi de olmadı değil. o kadar çok kullanıyordum ki bu kelimeyi, herkes beni çok duygusal ve anlayışlı biri sanıyordu. baktım ki çevrede yanlış tanınıyorum hemen yeni kelimeye geçtim. o da 'bilmukabele' idi zannedersem. net hatırlamıyorum.

böyle böyle geliştirdik kelime haznemizi işte. hee bir de oyun vardı. son iki harften kelime türetmece. onun da çok katkısı olmuştur. 'ımızganmak' diye kelime biliyorum lan. bundan ötesi mi var?