bugün

evrim geçiren ara türlerin fosilleri

birincisi; "evrim geçiren ara tür" diye bir şey olmaz, bir canlı veya bir tür evrim geçirmez. evrim geçirmek dediğiniz olay pokemonda olur. pikachu evrim geçirir raichu olur, olay burada biter. hayalinizde canlandırdığınız evrim bundan ibaret. ara geçiş türü olarak kafanızda canlandırdığınız şeyse sanırım charmander ile charizard arasındaki charmeleon. bu mudur? evrim geçirmek diye bir şey yoktur. evrimsel süreç vardır, ve her canlı bu evrimsel sürecin bir parçasıdır.

ikincisi; bulunan her fosilin kendisidir ara tür diye bağırdığınız şey. daha önce var olmuş, şu an var olmayan her canlı birer ara geçiş türüdür. ara geçiş türü oldukları için yok olmuşlardır. bugün nesli tükenmekte olan canlılar da birer ara geçiş fosilidir.

richard dawkins'ten örneklendirecek olursak; ara geçiş fosili modern maymunla modern insanın; günümüzdeki deniz yıldızıyla günümüzdeki balığın; modern timsahla modern ördeğin karışımı bir ucube tür demek değildir. evrimde geçişler bu kadar keskin olmaz. bir canlı türünün tek bir neslinde meydana gelen bir değişiklik gözle görülmeyecek kadar küçüktür. eğer sizin beklediğiniz kadar kesin olsaydı bu sınırlar; her 20 yılda bir canlı türleri atlama yapardı. ne yazık ki her şey öyle basit olmuyor. hücresel evrim ilk biyolojik canlıyla başladı* ve yüzlerce milyon yıldır hâlâ devam ediyor. varın siz düşünün hızını.