bugün

barnabas incili

bir müslümanın yazmadığı kitaptır.

"barnabas incili'nin müslümanlar tarafından yazılmadığının bir delili de şudur: hz. peygamber'in dünyaya gelişinden 75 yıl önce (m.s. 496), papa i.gelasius döneminde 'yanlış ve dînî düşüncelere aykırı kitaplar' adı altında hazırlanan listede (-decretum gelasianum-), barnabas incili'nin adı geçmektedir. ayrıca 7'inci yüzyıl öncesinden günümüze gelen ikinci ve farklı bir belgede yasaklanan 60 kitap içinde (-list of the sixty books-) barnabas incili de yer almaktadır. barnabas incili'nin tarih boyunca aslında var olmadığı şeklindeki iddialara değinen avustralyalı bilim adamı(-la trobe universitesi bendigo-) dr. rodney blackhirst, bir bilimsel makalesinde yukarıdaki iki listeye dikkat çekerek, şöyle demektedir:

«bazıları, ortaçağın sonlarında barnabas incili isimli yazıma rastlanılması öncesi süreçte, böyle bir incilin tarihsel olarak var olmadığını kesin bir güvenle iddia ediyorlar. oysa farklı yüzyıllardan, iki ayrı liste bunun tersini kanıtlıyor. iki listede de aynı yanlışın olması, aslında olmayan bir şeyin yanlışlıkla iki ayrı listede de "barnabas incili" adıyla yer alması mümkün müdür? "60 kitap listesi" sadece bu tek konuda yanlış olabilir mi? barnabas incili'nin hiç var olmadığı iddiası kimilerinde, bu incil'den bugüne hiç bir parçanın gelmediği iddiasına yerini bırakıyor. fakat o zaman "60 kitap listesi"nde yer alan kitaplardan sadece barnabas incili'nin bir iz bırakmadan kaybolması gibi bir sonuç akla yatkın olacak mıdır?»

barnabas inciline getirilen bu yasaklamalar, o çağlarda, bu incil'i yazacak bir müslümanın var olamayacağını açıkça gösteriyor. çünkü o zaman daha hz. muhammed (doğumu 571) bile doğmamıştı.

ayrıca yukarıdaki delillere ek olarak şunu vurgulamak yerinde olacaktır: allah ve bir peygamberi hakkında yalan söylemek demek olacak böyle bir sahtekarlık; yani bir incil uydurma eylemi; yalancılık ve sahtekarlığa karşı duruşu ve doğruluk ve dürüstlük ahlakını hz. peygamber ve kuran'dan alan bir müslümandan beklenemez. böyle bir şeyi iddia edebilenler, bazı değişiklikler ve tahrifler yaşadığı spinoza, goethe ve daha nice batılı entelektüeller tarafından ifade edilen 4 incilin dışında ve 2000 sene önceki orijinal halinde veya orijinal haline yakın bir incil'den güçlü yansımalar bulunan bir metinle karşılaşmanın şok ve şaşkınlığı ile bunu yapıyor olmalılardır."

http://www.gizliilimler.t...k1-sunu%26%23351;-k2-.htm

ek : ha birde hz. muhammed'e peygamberlik m.s 610 yılında gelmiştir ve bu tarihten sonra insanlar müslüman olmaya başlamışlardır.