bugün

müslümanların allah a körü körüne inandığı iddiası

Yüzyılın en boş ve cahilce iddiasıdır.

Bu iddiada bulunan bünyenin hiç araştırma yapmadığı ya da olaylara görmek istediği gibi baktığı ortadadır.

Çünkü:

1. Allah; islam'ın ana kaynağı olan Kur-an'ı Kerim'de, öncelikli olarak hem yaşamı, hem insanları, hem de bizzat kendisini "bir eğitim tekniği olarak" bizzat kendisi sorgular!

Örneğin Kur-an'ı Kerim'in sorgulandığı ve Kur-an'ı, didik didik edercesine araştırmaya davet eden Nisâ Suresi 82. Ayette bakınız ne deniliyor: "Onlar Kur'an'ın mânası üzerinde kafa patlatırcasına derinliğine durmuyorlar mı? * Eğer o Allah dışındaki bir kaynaktan gelmiş olsaydı, elbette onda bir yığın çelişki ve tutarsızlık bulurlardı.*
Örneğin Peygamber olarak kusursuz bir meleğin değil de insan'ın gönderilmesinin sorgulandığı isrâ Suresi 95. Ayette şöyle söylenilmektedir: "Onlara de ki: Eğer yeryüzünde salına salına dolaşan melekler olsaydı, elbette Biz'de onlara elçi olarak gökten bir melek indirirdik."

Bu iki örneğin dışında bir çok örnekte daha "Eğer evrende Allah'tan başka ilahlar olsaydı..."*, "Eğer Muhammed Kur-an'dan önce herhangi bir kitap okumuş olsaydı..."* gibi ayetlerde Allah kullarına bizzat kendisi; sorgulamayı, araştırmayı ve akıl fakültesini rantable çalıştırmayı öğretmekte ve yönlendirmektedir!

Bu durumun tam tersi: "Düşünmeyin, inanın! Sorgulamayın, itaat edin!" olurdu! Allah'ın sorgulanmaktan, araştırılmaktan, üzerinde derince düşünülmekten kaçacağı bir durum yoktur. Bu verdiğimiz ayetler de bunu göstermektedir.

2. islam'ın ikinci ana kaynağı olan, peygamberimiz Hz. Muhammed'in sahih hadisleri de, bizzat peygamberimizin ümmetini sorgulamaya, derince düşünüp öylece inanmaya, araştırmaya yönlendirdiğinin ispatıdır!

Şu bir gerçek ki Hz. Muhammed, huzuruna çıkan, soru soran ve sorgulayan hiç kimseyi cevapsız geri döndürmemiştir! Makul ve mantıklı her soruya cevap vermiş, insanın fıtratına yaratılıştan yerleştirilmiş olan sorgulayıcı, araştırıcı ruhu herdaim tatmin etmiştir! Bu gün, islam'ın en gaybî meseleleri bile, hadis-i şerifler'de, gerek o dönem insanlarının, gerekse günümüze ve kıyamete kadar gelecek her dönem insanlarının anlayabileceği tarzda cevaplandırılmıştır!*
3. Günümüzde, gerek matbuat* ile gerekse internet yoluyla müslümanların islam'ı ve imanî meseleleri didik didik araştırması ve sorgulaması da, müslümanlar'ın körü körüne iman etmediğinin bir kanıtı ve ispatıdır!

Dünya'da kendi dinini en ciddi sorgulayan insanlar müslümanlardır! Uzak doğunun mistik öğretilerinden, Batının uyduruk tarikatlarına kadar* hiçbir inanç sistemi, bu anlamda müntesipleri tarafından sorgulanamamaktadır! Bakın, dikkat ediniz sorgulanmaz demiyorum! Sorgulanamamaktadır diyorum! Yani o inanç sisteminin böyle bir sorgulamaya izni yoktur. Bunun için müntesiplerine kapı aralamaz! Sorgusuz bağlılığı ve itaati ister ve bu şekilde mutluluğa erdirmeyi vaat eder!

Müslümanların inançlarını sorguladıklarına dair yani yapılan sorgulamalara dair binlerce örnek bulabileceğiniz linkler:

http://www.cevaplar.org/index.php

http://www.hayrettinkaraman.net/konular/index.htm

http://www.sorularlaislamiyet.com/

http://www.sizinti.com.tr/

http://www.zaferdergisi.com/

http://www.yeniumit.com.tr/