bugün

experimental

ya arkadaşım futbol fanatiği mantığıyla yazar pohpohlamaktan vazgeçin artık. bu adam dediğiniz gibi iyi ve kaliteli bir yazarsa ( ki öyle ) üçüncü şahışların "yürü be koçum" tarzı iteklemelerine ihtiyacı olmaz. gereken cevabı kendisi verir ve vermiştir de.

nikim yok benim, haklı veya haksız kendisine bi eleştri getirmiş, experimental'de buna gayet seviyeli bi cevap vermiş. burada kimin haklı, kimin haksız olduğu mevzu bahis değil. önemli olan da bu değil zaten, önemli olan; konuyla alakası olmayan 3. şahısların savunma iç güdüsüyle karşı saldırıya geçmesi.

siz bu adamın kendisini anlatamayacak kadar aciz olduğunu ya da anlattıklarının yetersiz olduğunu falan mı düşünüyorsunuz da kontra atağa kalkıyorsunuz? bu her şeyden önce eleştirinin birinci muhattabına yapılmış bir saygısızlıktır.

önce eleştriyi bi anlamak lazım. eleştiri bir bilim değildir. Böyle olunca da duygusallık ve çıkar çatışmaları her zaman eleştiriyi boşlukta bırakmaya tutsak edecektir. Bilim, anlamları inceler; eleştiri ise anlam üretir ve bilimle okuma arasında yer alır.
Eleştiri bir önemsemenin kanıtıdır. ( buraya dikkat )

adam önemsenmiş ve bi eleştri yapılmış. bu kadar basit işte.