sinner mirza

şahsıma referans gösterdiği kronolojide bir tane önemli sanat olayı, bir buluş, bir icat, ya da bir bilimsel başarı olmayıp, devlet kurulması, bölünmesi, yıkılması, yerine yenisinin kurulması şeklinde akıp giden bir düzlemden ibarettir. gösterdiği kronolojide en önemli olay olan istanbul un fethi de bir işgal olup, bana saldırmasına sebep olan yazımı yalanlamıyor durumdadır. kendisine gözündeki at gözlüğünü çıkarıp almanların ikinci dünya savaşından sonra alınlarındaki lekeye rağmen o kadar büyük bir sanayi atılımını nasıl başardıklarını, rusların bugün dünya tarihindeki yerinde büyük yazar dostoyevski nin rolünü, istanbul kadar bir ülke olan avusturyanın türkiyeden cok daha ileri bir yer olmasının en büyük müsebbibinin içinden mozart gibi bir besteci çıkarmıs olmasıyla alakalı olup olmadığını düşünmesini salık veririm. fakat tabiki bu milliyetçilik belası cok beterdir. adamın beynini perdeler, gözlerini kendi işine gelenden gayrisina kör eder.
kuduzdan muzdarip köpek enciği misali nick altıma püsür döşenmeden evvel, karşıma somut örneklerle gel, resmi tarihten aparmalarla düzenlenmiş entrylerden referanslarla, türklerin anayurdu* şeklinde kelalaka bakınızlarla olmaz fikirsel bazda tartışmalar. hele hele bu işi hamasi milliyetçilik masalları şeklinde yapacaksan, yazı yazmayı bırak, git trafik ışıklarında soğuk su sat. bu mevsimde cebine üç beş kuruş girer. ve emin ol ki, trafik ışıklarında su satarak ülkene ve insanlarına sözlükte onun bunun nick altına çemkirmekten çok daha fazla fayda sağlamış olursun.

ayrıca bak bunu sana sırf bir iyilik olsun, ot geldin ot gitme diye anlatıyorum:
(bkz: neyzen tevfikin sirat koprusunden gectigini gormek/#3780729)
bu entryin de bahsettiğin hamasi kemalist zırvası şiirin neyzen tevfik üstad ile uzak yakın hiç bir alakası yoktur. bu aptal manzum kesinlikle neyzen üstadın değildir. bu şiir mutlu çelik isimli bir emniyet müdürüne aittir ve bu zat şiirini mahkeme kararı ile kendi ismi üzerine tescil ettirmiştir. bu bilgiler artık çok kolay ulaşılabilir bilgiler yeğen. nick altıma döşenip bana "okumadan yazma"* "araştır"* şeklinde ahkam keserken harcadığın eforun yarısı ile, google a "be hey dürzü" anahtarını girerek ulaşabilirsin. hadi öptüm cnm k.i.b by by