bugün

zengin olmanın yolları

insanı maddi ya da manevi zenginliklere kavuşturacak yollar.

1. Evlenin

15 yıl boyunca 9000 kişi üzerinde yapılan sosyolojik araştırmalar, evlenmeyi seçen erkeklerin servetlerini, bekar kalmayı seçenlere göre yüzde 93,8 oranında daha fazla arttırmakta.

2. Spor yapın

Araştırmalar vücut kitle endeksi normal aralıkta olan kişilerin, obezlerin tam iki katı kadar para kazandıklarını gösteriyor. Bunun nedeni ister ayrımcılık ister şişman insanların ciddiye alınmamaları olsun sonuç hep aynı: iş başvurularında da, terfilerde de şans hep şişman olmayanlardan yana gülüyor.

3. Patronunuza mektup yazın

Patronunuza yazdığınız mektubu asla ona iletmek zorunda değilsiniz. Sadece elinize kağıt ve kalem alıp işinizi hakkını vererek yaptığınızı yazmanız, kariyer konusunda atlattığınız badireleri, işinizi daha iyi yapmak adına verdiğiniz ödünleri ve sizi endişelendiren problemleri sıralamak bile sizi rahatlatacak ve zihninizi berraklaştıracaktır.

4. Çevrenizdekilerle iletişim halinde olun

Zengin olmanın bir numaralı koşulu gelir kaynaklarını arttırmaktır. Ufak bir bar sahibi mekanına müzik kutusu koyar. Uluslararası şirket yöneticileri yeni ülkelere ve pazarlara açılır. Hedef hep daha çok kazanmaktır. Para kazanma ölçeği ne olursa olsun, bütün ek gelir girişimleri kişisel kontaklara bağlı.

5. Tasarruflarınızı iyi değerlendirin

Pazarlık yapıyorsunuz. Erken rezervasyon yapıyorsunuz. Alışveriş yaparken en ucuz ürünü arıyorsunuz. Peki ama bir ürünü ucuza kapatınca elinizde kalan parayı değerlendirmezseniz gerçekten tasarruf yapmış sayılır mısınız? Elbette hayır.

6. Giderlerinizi kısın

Servet birikimi sağlamanın en garantili yollarından biri giderleri ve maliyetleri kısmaktır.