bugün

transformers revenge of the fallen

konu, konsept aramaksızın, keyif alıp izlemek isteyeceğiniz seyirlik film.
hatta bokunu çıkarmamak üzere bir kaç kez izlenebilir.

--spoiler--

ilk filme oranla bol bol aksiyon seyredebileceğiniz, neredeyse filmin başından sonuna kadar ekşın ekşın ekşın ki bi ara sahneye doğru fırlayıp aaaayeeeeeemm ooooopptimus pıırrraaaayymmmm diyesim geldi.

-bi ara optimus primecüneyt arkın gibi iki elde iki kılıç ya allah deyu bizans kafirlerine saldırır gördüm.* hele o sorgudan sonra kafya sıkması, bu anam için, bu bacım için, bu kızkardeşim için falan demesinden tırstım lan. o değil de bumble bee sen ne skici bişeymişsin be hacı, bağlılığına hayran kaldım o sünepe sam'i korumak için elemanı ve yancısın 2 dakkada nası skiverdin, hayran kaldım hacı sana.*
robotçuğun (hani şu oyuncak araba görünümlü) göt yusuflayınca taraf değiştirmesi( kolay değil tek göz gitti) ihtiyar heyeti'nin al oğlum bunlar sana güç katar deyu optimus'a resurrection'dan sonra yedek parça temini falan cidden hoş geldi göze. hele o dalga motorunun piramitlere saklanması falan süperdi. lakin o mezarı bulma olayı pek bi sırıttı. hani o kadar kolay olmamalıydı ben hacı. neresinden övsem bilmiyorum ama görsel manada tam bir tatmindi.
devastator dediğin bildiğin voltran oldu çıktı karşımıza ki orada koptum.
bi kere görsel efekt dediğin almış başını gitmiş, espriler ayrı bir eğlence kaynağı, kadroya yeni katılan elemanlarla daha bir keyifli görsel şölen haline gelmiş diyebiliriz.** o derece izlenilebilecek bir film ki, sabahın 9'undan akşamın 11'ine işte ebesi skilmiş ben'i bile geçirdiğim 2 saat boyunca tüm yorgunluğumu hiçe sayarak salyalar akıtırcasına izlettirmiştir. tez zamanda dvd'si alına, divx'i indirile filmdir.

Glenn Morshower** general olarak karşıma çıktı ki pek bi hoşuma gitti.
bu arada opel astra ortadan ikiye ayırana kadar gayet sağlam bi arabaymış. hani gözümüze gözümüze soktular, lakin o anahtar üstündeki beyni'ni nasıl iptal edip düz kontak yaptı onu çözemedim.
ha unutmadan, hatun kılığındaki robot, robot sizin olsun hatunu istiyorum ben. halen salyalarım akıyo lan, o göt çatalından çıkan kuyruğa bittim.**
son söz optimus prime efendiye. lan anladım metal'le her boku yiyosun. bitip tükenmeyen bi enerjin var cicuv cicuv deyu ateş edeyon, kızılkayalar'daki dayı'dan arakladığın döner bıçağıyla star scream senin megatron benim deyu decepticons katliamı yaparsın, killig spree olur gezersin eyvallah, büyüksün yaparsın tabi de, hacı sen 10 tekerli bi çekicisin lan.
mekan bastıktan sonra dikkat ettim lastiklerin pert oldu ama, veledi alıp kaçarken yeni bi takım lastik çekmişsin altına.
hani kıskandığımız yok da, lastikçiyi nerden buldun o ormanlık arazide. söz kimseye söylemiycem, çok merak ettim lan gidip bi çay içicem, bizim külüstürün lastiklerini değiştireyim diyorum ordan.*
nee olmaz mı?
ibneliğin alemi yok şimdi, amk senin lastik fiyatlarından haberin yok galiba, anlaşıldı biz gene atatürk sanayi yolunu tutalım, senden bize hayır yok.
--spoiler--