bugün

hz isa nın yeryüzüne inmesi

kıyametin on büyük alameti'nden birisi. kıyamete yakın bir zamanda, hz. isa suriye'nin başkenti şam'daki emeviye camii'nde bulunan hz.yahya'nın kabri başında mesihliğini ilan edecek. yine emeviye camii'nde bulunan beyaz minare'den insanlara seslenecek.

hz. muhammed bir hadisinde, hz. isa nın kıyamete yakın yeryüzüne ineceğini, kırmızı ve beyaz renklerde olacağını, onun hz. isa olduğunu herkesin anlayacağını, haç'ı kıracağını, domuzu öldüreceğini, haraçı sona erdireceğini bildirmiştir.kırmızı ve beyaz renklerde olması, saçlarının kırmızı renkte, teninin beyaz renkte olacağı şeklinde yorumlanabileceği gibi, bayrağında kırmızı ve beyaz renkler bulunan bir ülkenin * vatandaşı olabileceği gibi de yorumlanabilir, yoruma açıktır.

haçı kırması; bugün kü anlamıyla hristiyanlığı sona erdirmesi manasına gelir.hz. isa büyük bir ordu toplayacak ve hristiyan ülkelerine sefer düzenleyecek, hristiyanların bir kısmı o'nun hz.isa olduğunu anlayacak ve ona tabii olacak, bir kısmı ise o'nun mesihliğini inkar edecek ve onunla savaşacaktır. nihayetinde hz. isa roma'yı fethedecek ve hristiyanlığı sona erdirecek, hz.muhammed'in şeriatını hakim kılacaktır. kıyametin kopmasına yakın zamanda kurulacak ilk islam devleti hz. isa'nın kuracağı bu devlettir. domuzu öldürmesi; deccal'i yok etmesidir. haraçı sona erdirmesi; deccal'in dünyayı bağladığı haraça son vermesidir. daha sonra muhammed mehdi'nin kuracağı ikinci islam devletiyle hz. isa'nın birinci islam devleti, hacc'da muhammed mehdi ve hz.isa'nın buluşmasıyla birleştirilecek ve tek bir islam devleti haline getirilecektir.