bugün

kız kardeşin bakire olmadığını söylemesi

kız kardeş'in sizinle cinsel hayatını paylaşmasıdır. geçen hafta kızkardeş'im odaya girdi, mutlu, korkmuş ve şaşkındı. ben ne olduğunu anlamaya çalışırken, omzuma yattı, biraz böyle durduk. bir sevgilisi olduğunu biliyordum, mutlu olduğunu da. bir gün, bana fifa'nın yeni oyununu öğretsene dedi, niye? dedim, erkek arkadaşıma hep yeniliyorum, dedi. elalemin serserisi benim kardeşimi nasıl yenermiş? deyip, 1 ay boyunca, alnındaki terleri silerek fifa 2009'u online oynattım, büyük maçtan önce bütün dünya oyuncularını dize getirebilen bir kardeşe sahiptim. ''yendim!'' diye geldiği akşam, ona en sevdiği pizza'dan ısmarladım, pizzası'nı yerken, ona baktım, bir kız sevgilisi için bunları yapıyorsa gerçekten seviyordur dedim, onun adına çok mutluydum.

omzumdan kalktı ve ellerimi tutarak anlatmaya başladı, tanışmalarını, gezdikleri yerleri, işini, eğitimini, daha önceden ufak yakınlaşmalar yaşadıklarını ama bugün ileriye gittiklerini, şaşkın ve garip olduğunu... herşeyi anlattı.

1 saniye duraksadım... salıncaktan düştüğü gün, yerdeki boyaya düştün onlar kan değil diyerek kandırmamı... 2 tekerli bisikleti sürebilirken, hala yardımcı tekerin olduğunu sanması... galleria'da, pembe ninja kaplumbağalar beresi ile buz pateni yaptığı günü... sevgilisi ile öpüşen kızı dövdükten sonra evde ona pansuman yaptığım öğleden sonrayı... onu rahatsız eden tipi savuşturduğum günü... hepsini tek tek hatırladım. sahi kızkardeş'im ne zaman bu kadar büyümüştü? kendi sevişmelerimi düşündüm, onların abileri öğrense neler yapacaklarını kurguladım ve kız kardeşime baktım. o benim için hala hasta numarası yaparak okula gitmeyip, hugo oynayan, toparlak, pembe yanaklı kızdı. benim için o önemliydi, asla görmeyeceğim, beni ilgilendirmeyen zarı değil. kendisi cinsel yönden aktifken, bir şekilde bakire kalan kızkardeşleri için gurur duyan ikiyüzlü abi'lerin içine düştüğü pisliği gördüm ve üzüldüm. yalandan, herkesin diline doladığı türk aile yapısı ikiyüzlülüklerini bir kenara bıraktım ve kardeş'ime baktım, benden galiba ilk defa korkuyordu.

1 saniye duraksamıştım... yalnızca bir saniye. kız kardeş'ime baktım, büzülen dudaklarına. üzülme, aldığın her kararın yanındayım, sen benim için bir zar'dan daha fazla anlam ifade ediyorsun, dedim. bana sarıldı, hiç bir sevgilim bana bu kadar duygusal sarılamamıştı, gözyaşlarını sildim, saçlarını okşadım, 6 yaşındaki gibi kucağıma aldım, yatağına yatırdım. annemize, babamıza bu konuyu asla açmaması gerektiğini, ileride yaşayabileceği ilişkilerde de kendisini bu konu için asla ezdirmemesi gerektiğini, gerekirse onu benim bile savunabileceğimi, tatlı rüyalar görmesi gerektiğini söyledim. kapısını kaparken, bana öylesine tatlı bakıyordu ki...

sabahleyin kalktığımızda, şahane bir kahvaltı sofrası ile karşıladım onu. playstation oynadık, öğlen en sevdiği pizza'dan söyledik. o benim için dünya'nın en değerli kızıydı, çünkü o benim kardeşimdi...

bu yazı sözlükte de yazarlık yapan, bu yazıyı okuyacağına ve içini rahat tutacağına dair emin olduğum, dünya'nın en güzel kızı'na ithaf edilmiştir.