bugün

homoseksüellerin evlat edinmesi

homoseksüel yanlısı bir fikir belirtmenin bile pek çokları için can sıkıcı olduğu (nereden mi biliyorum?) yerde bu kişilerin evlat edinmeleri ve bu evlat edinmenin kabullenilmesi çöldeki vaha kadar gerçek, muhtemel ve de inandırıcıdır.

Ek: Geçen ayki uçan süpürge uluslararası kadın filmleri festivali kapsamında patrik 1,5 isimli, eşcinsel bir ailenin evlat edinme öyküsünü anlatan bir film gösterilmişti. Filmi fazla didaktik bulmuştum, ancak şimdi görüyorum ki mevzubahis filmin didaktik olması için kendince makul nedenleri varmış, hele ki etrafta bunca geleneksel ve ananeci insan varken...

Roller nedir? Tek, ve bir doğru rol mü vardır? hala cinsel rollerin önemi vurgulanıyor bu konuda. roller sadece gelenekselleşmiş, basmakalıp ritüellerdir, gerçeklik payları yoktur. kendini bildi bileli iki erkek ya da iki kadının birlikteliğinden oluşan bir ailede büyüyen çocuk ailesinin homoseksüel olmasını kesinlikle yadırgamayacaktır, ancak toplumun dayattıklarına maruz kaldığında rahatsız olması söz konusudur. çünkü o çocuk dünyaya, zihninde kadınlar şöyledir, erkekler böyledir şeklinde veriler yazılı olarak gelmemiştir. Bunlar sonradan tecrübe yollu edinilmiş verilerdir.

(bkz: insan zihni boş bir levhadır)