bugün

reşit galip

kimse tanımıyor nasılsa diye hakkında fazla uzun yazmayacakken burda gordugun entryler ile daha iyi tanıtmak gerekecegine karar verdim.

rejim adamıdır, yaltakçıdır. hiç bir sozune guvenilmez. kafayı bulup ataturk'e kafa tutar ve sacmaladıgı zamanlardan sonra gelip yalvar yakar ataturk'e yag cekerdi. tarih bilgisi olmamasına ragmen turkiye cumhuriyeti ideolojisini oturtmak icin din cıkartılıp yerine konmak istenen turkçuluk ile ilgili propaganda amaclı tarihi carpıtmalar yapmak icin turk dil kurumu ve turk tarih kurumu için çalısmalarda bulunmustur. gercek tarihi yazmak isteyenleri rejim dusmanı ilan edip kovmuş veya kovdurtmuştur.

osmanlı zamanında teşkilatı mahsusa için çalısmıstır. şeyh sait ayaklanmasında istiklal mahkemesi uyeligine getirildi. aydın milletvekiliydi. ataturk'un yakın içki masası arkadası idi. zaturreden 5 mart 1934'te öldü.

çok salakça iddiaları vardı. ornegin turklerin orta asyada bulunan ve kuruyan bir göl yuzunden göç etmek zorunda kalıp anadolu'yu fethettiklerini iddia etmiştir. milyonlarca yıl once olan bir olayı 1000 yıl içine sıgdırabilmiştir. bu bilgisizligi ve sacmalarına karşı cıkan zeki velidi togan hakkında olumsuz kampanya yurutup dışlanmasını saglamış ve resmi ideolojiye buyuk hizmetler vermiştir.

zeki velidi togan dedigimiz adamda aşırı turkçu ama tarihi çarpıtmayacak kadarda dürüst bir tarihçidir.