bugün

giden günlerim oldu

kötü şarkı.
bu kadar sevilmesine ise hayretle bakılmakta. gülben ergen'in çok şahane bir şarkıcı olmamasını geçtim başından ama bundan çok daha iyi şarkıları vardı zamanında, çok daha iyilerini gördü bu gözler, dinledik yani; bir kurşuni, bir teşekkür ederim gibi, hele hele kanıma dokunuyor gibi şarkıları olan bir şarkıcının bu kadar kötü bir şarkısının bu derece beğeniliyor oluşunun tek akla mantığa sığar tarafı var; düet oluşu bir, düet yapılanın oğuzhan koç oluşu iki.

şu düet mevzuuna da gelirsek; evvela düet yaptığı kişi, yani oğuzhan koç ile ancak bu kadar sesi uymaz bir insanın. bu oğuzhan koç denen arkadaşımız, çok güzel hareketler bunlar'dan türeme bir yetenek bildiğiniz gibi. bakın söylüyorum, yeteneği var tamam. Ama oyunculukta. Oyuncu olarak kendini geliştirirse epey iyi yerlere gelir. Hadi araya bir de söz yazarlığı, bestecilik falan durumlarını da sokalım. Ama asla bir şarkıcı olabilecek kadar iyi sesi olduğunu düşünmüyorum. Söylediği her şarkıda yaptığı, ki giden günlerim oldu'da maksimum seviyeye ulaşmış olan gırtlak nağmeleri ekstra tat değil olabildiğince iticilik katıyor söyleyişine. Hani aynen şey gibi, bu arabesk şarkıcılarla dalga geçmek için onların taklidini fazla abartarak yapıp şarkı söyleriz ya kimi zaman, işte oğuzhan koç'un yaptığı tam olarak bu. basit, çok basit.

ki zaten organize işler bunlar dersem birçoğunuz olayı çözersiniz ya neyse açayım durumu. şimdi bu gülben ablamız erdoğan sülalesine kaydını yaptırdığından beri her türlü beslendiği için bu konumdan karşılıklı al gülüm ver gülüm meselesi yani anlayacağınız. oğuzhan koç, yeni nesil yeni yetmelerin gözbebeği, "ay öliiiiiciiiim, choq yaqı$ıqlı bu chocuq yaaaa"sı. gülben de bu durumdan azami miktarda fayda sağlamak için elinden geleni ardına koymamış. bir durum grafiği çizilse kocaman bir yükselen çubuk görürüz, o derece. E oğuzhan koç'a gelirsek, çocuk ne de olsa yeni ve gülben ergen ne de olsa eski. gülben ergen gibi bir şarkıcıyla düet yapmak herkese nasip olmaz hacı deyüüü vurmuş da vurmuş bam teline. sonra da ortaya böyle vasattan daha vasat, anlamsız bir şarkı çıkmış. hani zevktir, falandır filandır diyoruz da. görünüyor, orada bir köy var uzakta...