bugün

gülen hareketi

kendilerini on numara müslüman, on numara demokrat zannedip, kendi düşüncelerine katılmayanları ise on numara islam karşıtı, on numara darbeci, on numara terör destekçisi olarak addeden kişilerin de müritleri arasında bulunduğu hareket.

ayrıca devletin malını yeme konusunda da bu arkadaşların yüksek lisans yaptıklarını, doktoralarını tamamladıklarını, yardımcı doçent ve doçentlikten sonra artık profesörlüğe adım attıklarını düşünmekteyim.

en son büyük buluşları ise şudur, malumunuz akp iktidarı ile birlikte bu abilerimizin cemaatinden çok sayıda insan kamu kurumlarında, akp'li belediyelerde kritik noktalara geldiler. müdür, müdür yardımcısı, amir, şef vesair.

bu yönetici kısım, çalışan kısmına mensup yine cemaat mensubu kişiye mesaiye kalmadığı halde mesaiye kalmış gibi belge düzenleyip, devletin ödemesini sağladıkları mesai ücretini de kendi hareketlerine -onlar hizmet derler- bağış olarak transfer ederler.

izmir'de böyle bir mevzuya şahit oldum lan... cemaat üyesi çalışanımız da "abi bu para haram" diyerekten, o parayı bağışlayarak vicdanını rahatlatıyor kendince...

müslümanlıkmış, islammış, harammış, helalmiş, bu kavramlar hep kendilerine göre... yavrularım benim.