bugün

pardus

şu anda kesinlikle ubuntudan daha iyi bir distrodur. öncelikle linux distroları içerisindeki belki en kullanıcı dostu distrodur. windows dan geçen birinin kesinlikle alışması bir iki saati almaz.

ayrıca ortalama bir kullanıcının kullanabileceği her programı içinde gelir. her programı desteklemez gibi alakasız bir yorumu kesinlikle hak etmez. evet windows için yazılmış her programı desteklemez ama herhangi bir linux distrosunun çalıştırdığı her programı ve çoğu windows programını destekler.

benim şahsen cs ve warcraft 3 oynamışlığım vardır.

ayrıca her türlü codec de içinde gelir. size sadece filmleri veya müzikleri tıklayıp izlemesi kalır.

ihtiyacınız olan bir program olursa pisi yardımı ile 2 tık ile kurabilir ve kullanmaya dertsiz tasasız başlayabilirsiniz.

bütün driverları kendi otomatik tanır. eğer driver dan sorunu olan arkadaşlar varsa ubuntu nun destek sitesi olan http://www.ozgurlukicin.com u kullanabilirler.

driverlar sorunsuz demiyorum zaten hiçbir işletim sisteminin böyle bir şey söyleme gibi bir durumu olamaz. ancak oldukça tatmin edici.

bilgisayar kullanmayı ortalama bilen insanların rahatlıkla kullanabileceği bir distro olmuştur. sadece 3 senelik ve daha çok gelişecek.

ayrıca başbakanlıktan yeni 14 trilyonluk ödenek almıştır. şimdiye kadar maliyeti 6 trilyon oldugunu düşünürsek şimdiden sonra çok iyi gelişeceğini söyleyebiliriz.

ben şahsen bu kadar harika bir distronun yayınlanmasını beklemiyordum. yazanlarla gurur duydum. diğer büyük distrolardan çok büyük eksikliğini görmedim. kullanın ve arkadaşlarınıza da tavsiye edin.

ayrıca pek çok yabancı kullanıcısı da var.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar