bugün

islamiyet in emperyalizm anlayışına sahip olması

pek sahip olmayandır aslında. islamda x-izmcilik gibi bir ayrımcılık söz konusu olamaz. zira islamı gerçekten tanıyanlar bu durumları iyi kavrayabilirler.

hz. muhammed'in savaşlar sırasında gayrimüslimlerin mallarına el koymasının nedeni bir sonraki savaşa hazırlık sağlamak, düşmandan gelecek tehlikeleri daha kaynağındayken yok etmekti. yeni kurulan bir din var ortada. yayılmaması için her türlü saldıraya hazırlıklı olmak gerekir. zira kervanları soymakta eksiklerini sağlayacak, saldıralara hazırlıklı olacak böylece dini daha kolay yayacaktır.

kadınların köle ve cariye olarak kullanılması ise tam bir deli saçmasıdır. cennet annelerin ayaklarının altındadır suresini hatırlatmayı borç bilirim kendime. ancak islamı kendine göre yorumlayan suudi ailesi kadınları harcanabilir bir kaynak olarak görmekte. bu suudi ailesinin ve buna izin veren arap halkının sorunudur.

münafıkları islama zorlamak ise kuşaktan kuşağa yayılmacı bir politikanın eseridir. elbet 1. kuşak sorunlu olacaktır. 2. kuşak tereddütte kalacaktır. ancak 3. kuşak islam anlayışını benimsemiş bir kuşak olacaktır. hem bunu ilk yapan islamiyet değildir. zorla din kabul ettirme, zorla ırki üstünlük kurma tarih boyunca var olmuştur. olacaktırda. afrikada ekmeğin yanında incil dağıtan da zaten bizim imam efendi değil mi?