bugün

islamiyet in emperyalizm anlayışına sahip olması

sosyoloji hocamdan işittiğim tez.

hiçbir niteliği olmayan saçma sapan "bkz" bırakmak yerine, bu tezin aksini iddia edenler (anti-tez) lütfen geçerli argüman sunmayı unutmasın! zira tartışma kültürünün adabı budur. hoş gerçi uludağ sözlük gibi lümpen yuvasında tartışma kültürüne haiz kaç yazar var cidden merak ediyorum?

diğer tüm dinler gibi islamiyet'in temeli de yağma ve sömürgeye dayanmaktadır. bunun en belirgin argümanı, osmanlı muadili imparatorlukların sınırlarını genişletmek amacıyla öteki milletlere uyguladığı yayılmacı ve saldırgan politikalardır.

hz muhammed'in yaşadığı dönemde gayrimüslimlerin mallarına el koymak, kervanları soymak, kadınları köle ve cariye olarak kullanmak, insan pazarlarında satmak, müanafıkları islam'a zorlamak gibi göçebe bedevi kültürünü yansıtan çeşitli örnekler sunabiliriz.

Günümüzde müslüman toplumların ezilen olarak adlandırıldığına aldanmayın. sanayi devrimine, teknoloji ve gelişime ayak uyduramadıklarından ötürü mecburen mazlum pozisyonunda görünüyorlar.

Müslümanların elinde olsa tüm gayri müslimleri kurşuna dizerler. avrupa ülkeleri ve amerika, müslüman toplumların tarih boyunca dünyaya hükmettiği gerçeğinden hareketle biraz palazlanan her ülkeyi politik oyunlarla alaşağı ediyor.

zamanında siz güçlüydünüz dünyaya hükmettiniz, şimdi ise biz güçlüyüz dünyaya hükmediyoruz. Kısasa kısas olayı..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar