bugün

rasim ozan kütahyalı

bu akşam; haber türk kanalındaki kim haklı programına konuk olmuş taraf gazetesi yazarı. üslubunda, davranışlarında, konuşmasında büyük saygısızlık olan insan. öncelikle eğer bir kişi; herhangi bir gazetede köşe yazarı mevkiine yükselmişse; ona göre ağır başlı konuşmalıdır, davranışlarını ve sözlerini tartışma kurallarına uygun bir halde göstermelidir.

ancak; bu beyefendi "mahallenin bıçkın delikanlısı" edasıyla konuşmaktadır. karşıt görüşte olduğu konuklara, "sen", "abi" şeklinde hitap ederek veya ciddi bir konunun ortasında, sesli bir şekilde çay karıştırarak ne yapmaya çalıştığı bilinmemektedir. öncelikle izleyicilere daha sonra da aynı programda bulunan konuklara saygısı olmalıdır oraya çıkmış insanın. bu, her insanda olması gereken ve "köşe yazarı" sıfatıyla konuk olunan programda daha fazla dikkat edilmesi gereken ahlak kuralıdır.

ayrıca; farklı olabilmek adına hiç olmadık fikirler atmak için didinen, yeni bir görüş ortaya atmak için elindekileri de berbat eden insandır. "tam bağımsızlık, tam köleliktir" gibi bir sözü söyleyebilmiş köşe yazarı; tam bağımsızlığın farkında değildir, ya da sokaktan geçerken "gel köşe yazarı ol" denilerek köşe yazarı olmuştur. bununla da yetinmeyerek; insanları o kadar rahat bir şekilde "atatürkçü, avrupa düşmanı, amerika yanlısı türk, faşist devlet" gibi abuk ifadelerle töhmet altında bırakmaktadır, kendince yargılamaktadır.

kanımca; kendisi mahallesine dönüp, eline tesbihini alıp, köşe başında oturup gelene geçene laf atmalıdır. kullandığı beylik sözler ancak oralarda işe yarar. en azından kendince sükse yapar, etrafında kendisi gibi insanları toplar ve mutlu olur.