bugün

elektrikler kesildi kazanamadım

"elektrikler kesildi öğretmenim, ders çalışamadım." bu cümle senelerce ders çalışmayan öğrencinin mazereti olarak sunulmuştur. çok sunulmuştur. o kadar sunulmuştur ki bir süre sonra öğretmenler inanmamaya başlamıştır. zaman içinde ise espri haline gelmiştir. fakat bazen de gerçekten elektrikler kesilir. çocuk gerçekten çalışamaz. bazen bu söz bahane olarak değil de, mazeret olarak söylenir. bazen gerçektir. ama senelerce bu söz öyle gereksiz söylenmiş, öyle inanılması zor hale sokulmuştur ki, bu öğrenciye de kimse inanmaz.

bir ülkede seçim gecesi, sayım sırasında istanbul, ankara ve adana gibi illerde, üstelik sonuçlar başa baş giderken elektriklerin kesilmesi ciddi bir olaydır. bunun tesadüf olduğunu düşünenlerin bir daha düşünmesini isterim. bunu sadece seçim kaybedilmesi karşısında ortaya atılmış bir bahane olarak görenlerin ve "elektrikler kesildi dersimi çalışamadım öğretmenim"le özdeşleştirip komiklik yapmaya çalışanların da, kimse kusura bakmasın ama, ampul kadar aklı yoktur. kendilerine ampulleriyle mutlu, huzurlu bir beş yıl dilerim.

kılıçdaroğlu'nun dediği gibi, halkın iradesine kimsenin itirazı yok. beğenmesek, anlamasak da itirazımız yok. yeter ki, halkın iradesinin bu olduğuna emin olabilelim. bu ülkede istanbul, ankara ve adana'da seçim gecesi elektrikler kesiliyor. bu ülkede zabıta arabasından oy pusulalarıyla dolu çuvallar çıkıyor. bu ülkede sistem kilitleniyor, sonuçlar bir süreliğine ulaşılamaz hale geliyor. en önemlisi tüm bunlar sonuçlar başa baş giderken yapılıyor. bu ülkede yapılan seçimin sonuçlarına yüzde yüz güvenmediklerini, ama güvenmek istediklerini ve bu konuda açıklama beklediklerini söyleyen insanlarla kimsenin dalga geçmeye hakkı yok.
güncel Önemli Başlıklar