bugün

terörist oylarıyla istanbulu kazanmak

örn: ben, cehape'ye oy attım.
tabi ki terörist, vatan haini, dıj minnak, bölücü, hain, pkk, fetö, hamas veya ışid ya da hizbullahı talibanı el kaidesi kılı tüyü (pardon lan, bunlar mümin din kardeşti. akp dış işleri bakanı ve başbakanı davutoğlu için bir kaç heyecanlı gençlerdi suriyede masum müslümanların kafasını keserken) neyse böyle bir illet ittifakı taraftarı olup da cehappeye oy atmamak ayıp olurdu değil mi?

hayret lan! küfür etmeden entry girdim.
gel de kendimi sevmeyeyim şimdi...

unutmadan...
burada kalkıp "terörist oylarıyla istanbul'u chp ya da imamoğlu kazandı" diyerek seçmene iftira atan, anayasal haklarını, vatandaşlık haklarıını kullananları suçlu ilan eden zeka ya da ahlak özürlü insanlara küfür etmemek için böyle ironi entry girilmiştir.

olur ya... bu yazılan entry içinde geçen "he ya teröristim" diyerek terör örgütü isimlerini saymamı delil olarak gösterip "bak bu terörist, itiraf ediyor" diyen bazı embesiller çıkacağı için iş bu açıklama girilmiştir.
malumunuz ki bunlarda zeka ve akıl henüz homo erectus seviyesinde olup evrimini tamamlayamadığı için akıl ve zekanın bir arada yaşama kültürüyle oluşmuş sosyal sorumlulukları yanında vatandaşlık-yurttaşlık bilinci oluşmadığı için bu insanlarda ortaya evrensel bir ahlak ile etik değerleri çıkmamıştır.

bunun için bu insanların bana helal sana haram anlayışında "ben yaparsam flört, sen yaparsan orospuluk" ikiyüzlülüğünde bir değer algısı vardır.
bu insanlarda ne doğru-yanlış, ne helal-haram kriteri bulunur. tek kriterleri çıkarları ve kazanımları.

hiç kimse, adı sanı yetkisi makamı mevkisi ne olursa olsun; tc devletinde vatandaş-yurttaş olan bir insanın anayasal hakkı olan oy kullanmaya seçme ve seçilme hakkına (siyasi imtiyaz hakkına) suç isnat edemez.

hiç kimse adı sanı yetkisi makamı mevkisi ne olursa olsun hiç kimse çıkıp anayasada belirlenen kanunlarla tanımlanan seçen ve seçileni suçlu-cezai hükümlü ilan edemez.

hiç kimse adı sanı yetkisi makamı mevkisi ne olursa olsun böyle davrananlar insanların anayasal hakları olan siyasi imtiyaz hakkını (seçme ve seçilme) engelleme içine girer.
bir insan terörist ise buna hüküm-ceza verecek ve bu insanların siyasi imtiyaz hakkını (seçme-seçilme hakkını) elinden alacak kurumlar bellidir ki; zaten bu insanlar oy kullanamaz ve seçilemez.
eğer ysk bir insanın seçme ve seçilme hakkında bir kusur eksiklik yasak görürse bu insan zaten anayasal hakkını kanunların belirdiği çerçevede engeller-izin vermez.

anayasa ve kanunlarda belirlenen seçme ve seçilme hakkına bu ithamlar suçtur ve kimse psikolojik baskı, iftira, karalamayı hiç kimse adı sanı yetkisi makamı mevkisi ne-kim olursa olsun yapamaz.
bunu diyen ysk'nın görevini yapmadığı, adalet bakanı ve iç işleri bakanı başta olmak üzere mülki idare amirlerinin (seçim sürecinde sorumlu yapılar-kişiler) teröristlerden yana olduğunu iddia ediyor demektir.
bu onların sorunu, yasa hukuk neyse yapılır ama bana terörist diyen bu insanların ağzını karışlarım.
bu ithamı yapan ya cahil ya kötü niyetlidir.
güncel Önemli Başlıklar