bugün

dideral

nedeni ve sebebi çözlülemeyen el titremesini kesen güzel ilaç, hap.

"sağlıklı" bir birey için herhangi bir önemli yan etkisinin bulunmamaı ve bağımlılık yaratmaması en güzel yanı. ama herhangi bir yan etki olmamasına karşı (kalp rahatsızlarının kullanması tehlikeli) günde yarım içilmesi tavsyesi verilen haptır. ve bu yarım dediğim şey de 14 fontluk times news roman karakterindeki büyük d kadar bir şey.

eczanlereden reçetesiz alınabiliniyor ve fiyatı da 6-7 lira gibi bir şey olması lazım.

hapı içtikten sonra vücudunuzda öyle hapı içtim havası olmuyor. genellikle onu merak ediyor insanlar. içince ne oluyor? nasıl hissettiriyor diye. "hissettirmiyor" diyorum. gerçekten de hissettirmiyor. "kötü" veya gerilimli günlerde doktor tavsiyesinin üzerine çıkıyorum bazen. dünya yansa heyecan oluşmuyor bünyede.

ruhsuzluğumun, duygusuzluğumun sebebi bu hap mı diye düşünüyorum. yoksa zaten psikolojik problemlerim mi var da bu hap da tuzu biberi oluyor diye bilemiyorum. hayatımdan bir çok heyecanı çaldı esasında bu hap. bir buluşmaya giderken biraz dozu arttırıyorum, gereksiz yere oluşan el titremesi karşımdaki kişide farklı düşünceler yaratmasın diye. fakat bu sefer de heyecan kalmıyor. heyecan kalmayınca aşk biter derler ya öyle bir şey oluyor. ve bunları düşünürken hapı içtiğiniz bile aklınıza gelmiyor, dediğim gibi hissettirmiyor bünyede kendini.

başka saçma bir örnek daha vereyim hap ile ilgili, mesela araba yarışı oynuyorsunuz. son turdasınız ve arkanızda rakibiniz var ve sizi sürekli son turda heyecan yapıp virajı alamadığınız için geçiyor. atıyorsun bir dideral biraz bekliyorsun ve restart... dingin kafayla son virajı alıyorsun.

daha etkili ve cesaret verici hapları merak ediyorum. nasıl bir şeydir acaba...

özetle dideral hissettirmeden hissettirmeyen bir Beta Reseptör Blokörüdür.
her ilaç gibi doktor tavsiyesiyle kullanılmalı.

ayrıca fiziksel olarak olmasa da zihinsel olarak bağımlılık yaptığı da bir gerçek.