bugün

kürtler

genelde bir cenah bana hep ne dediğin anlaşılmıyor diyor ,yeterli bilgi olmayınca böyle.

1- çerkes isyanı ,çerkes ethem kolayıdır ,kel ali diye de belirttim ,milli mücadeleye karşı yapılan kalkışmadır ,hain ethem başarsa idi ürdün gibi olurduk..
adam mustafa kemal'i meclis kapısına asacağım demiş, bugün çerkes ben türk'üm diyor.(kel ali-balıkesir istiklal mahkemelerini iyi okuyun)

2-belirttik kürt isyanları bölgeseldir, milliyetçiliğe (barzan) yada köktendinciliğe (şeyh sait) dayanır, ağrı-beyazıt isyanları gibi olanlar aşiret -feodal isyanlardır, merkezi hükümeti yıkacağız dememişler.

3-rize isyanı merkezi hükümeti yıkmaya yöneliktir,hedef ankara ve mustafa kemal'dir.

4-1920-23-04 öncesi ve sonrası çıkan yerel ve gerici isyanlar yine merkezi hükümeti yıkmaya yöneliktir. hedef mustafa kemal'dir.

5-çok sonra ,dersim isyanı feodal'dir ,kürt milliyetçiliğine yada gericiliğe dayanmaz, eşkıyaya karşı yapılmıştır.
ben 50 yıldır marksist'im ne nedir en iyi bilirim,seyit rıza oğlancının ve esrarkeşin tekiydi.fazla uzağa değil sosyalist kültür ansiklopedisine bakmak yeter. osmanlı'dan beri bölgedeki feodal hakimdi seyit rıza. batıyorlar .
bugün sedat peker neyse odur feodal tanım olarak. yani peker'i övüyorlarsa rıza'ya ses etmesinler.

6-demokrasi bir takım olumsuzluklar içerir.
bölücülüğün ilacı bilimsel sosyalizmdir
niye, kürt hareketi feodal ,milliyetçi ve v-burjuva hareketidir.+silahlı tedhiş yolu ile kazanmaya odaklıdır. marksist tanıma uymaz.

kapitalizm burjuva diktatörlüğüdür, burjuvalar arasında ki çelişkiler uzlaşır çelişkilerdir ,niye biz sosyalistler ilacız, çünkü biz burjuvalar (ve onun yandaşı feodalizm ile) uzlaşmayız,hiç bir şekilde.

bunu 2,paylaşım savaşında gördük, yalta(kırım) konferansında.

**** bu kadar yeter herhalde.
eğer biz adam gibi burjuva demokrasisi olsaydık,1965'de tip seçimleri kazanıp meclise girdiğinde sola savaş açmaz,solun yanında olur hiç olmazsa burjuva demokrasisi ile devam eder, sosyalistlerin olduğu hükümetler kurulur ortada ne kürt nede başka bir etnik sorun kalırdı.etnik sorunların çözüm yeri soldur eriyip gider sorunlar. bakın asya'ya ,daha dün tataristan özerk bölgesi kaldırıldı tek bir problem çıkmadı. çünkü temeli sovyetler attı..
ukrayna örneği ırkçılığa tokattır, neo nazi ve semitizm ...

kürt sorunu devam edecek,çünkü tüm partiler milliyetçiliğe ve dinciliğe odaklı türkiye'de.
mecliste ki tipvarsa tkp bilmiyorum,liberal partilerdir çözüm getirmez.

bu kadar yazdık anlayan anlar anlamayana çare yok.

not;arbutus birader inşallah okursun..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar