bugün

kürtler

klarnetçi ben ırkçılarla kafa yapıyorum ,yıl olmuş 2023 ırk mı kalmış,uluslaşma sürecini bitirdik dünya insan soyu olarak, bazı kapalı bölgeler hariç amazon ormanlarında bile melez ırk var.

2100'de ki nesil gülecek bu dediklerimize ,bakma ben şyum buyum diyorum umurumda değil ,insan olalım yeter.

benim ailem epey geniş,karadeniz'in kıyılarının dört tarafı ,son 30-40 yılda arap-kürt-zaza-norveçli-yeni gelin arnavut galiba,konyalı,türk,gürcü ,çocuklar,yegenler buldukları ile evlendiler ben siyah arfrikalı olsun diye dua ettim, acayip severim siyah bebekleri..

şu var kültürü kaybetmeyeceğiz ,her halkın kültürünü-sanatını koruyacağız.

benim mensup olduğum laz köyü var epey büyük ,köy bile değişti,geçen memleketin avm'sinde alışveriş yaparken bir stant çalışanı genç bir kızla muhabbet oldu benim köyü söyledi uzak yeğenle evlenmişler biliyormuş beni ama ismen, karslı kürtmüş..
basralı yeğenim var özbeöz.

artık ırkla falan uğraşmak aptallıktan başka bir şey değil.
büyük olasılıkla 100-150 yıl sonra merkezi bir kaç devlet olacak ,abd-ab ve sovyetler birliği bunun başlangıç örneğidir, içinde yüzlerce ulus barındıracak ve eriyip gideceğiz.
o zaman ki nesil, (örnektir) ,eski yunan sanatı ve kültürüne biz nasıl bakıyorsak 150 sene sonra ırki kültürlere de öyle bakacaklar ..

yemişim ırkı ,bütün halklar kardeştir.