bugün

zafer partisi

Yeni hakkında ne yazıldı diye sayfasına girip bir sürü millet ittifakı parçalama girisi okuduğum siyasi parti.

Çok basit bir meydan okuma yapıyorum. Hadi bakalım oyları bölüyor yazan hesaplar millet ittifakı, altılı masa vb. bir ortak başlık altına o oylarını böldüğümüzü söyledikleri oluşum bu aralar ne diyor ve ne icraatleri var paylaşsın lütfen. Ak partiyi çatır çatır eleştirsinler, eleştirdikleri alandaki altılı masa politikası, eylem planı gibi yapılması düşünülen ne varsa tek tek anlatsınlar bize. Biz de objektif biçimde hatta isterlerse hiç zafer partisi politikaları ve ümit Özdağ söylemlerine girmeden fikrimizi beyan edelim.

- bombalar patlamaya başladı bakalım ona bir şey diyecekler mi yazan var. Yahu 2015 te yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz elim olaylar yaşadık, ak parti 20 yılda almadığı kadar yüksek oy aldı, o oyu alan başbakan altılı masada. Neden konuşmuyor? Anlatsın neler oldu o zaman, benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- ülkenin ekonomisi bitik. 20 yıllık dönemin en iyi ekonomik yılları yaşanırken ekonomiyi yöneten kişi altılı masada. Lütfen anlatsın bu göç dalgası içinde ekonomi nasıl toparlanacak ve ittifak partileri olarak nasıl bir eylem planı yaptılar. benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- siyasal islam ve getirdiği milyonlarca kaçak sığınmacı sebebiyle ciddi iç savaş riski taşıyoruz. Terörle mücadelenin en çetin yürütüldüğü doksanlı yılların iç işleri bakanı altılı masada. Güvenlik adına uygulamaları, vatandaşların üzerine düşeni, sınır güvenliği için yapılacakları anlatsın ne olur. benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- Atatürk'ün kurduğu parti altılı masada. Ülke fiilen işgale benzer bir durum yaşıyor aynı kuruluş döneminde olduğu gibi. Cumhuriyetin kuruluşunda yaptığına benzer bir şeyler yapılabilir mi, yapılamıyorsa neden olmuyor, eksiği fazlası avantajı dezavantajı neler var? Anlatsınlar. Çıkış yaptıkları konular var, (#136496736) daha proaktif nasıl ele alınabilir fikrimi daha detaylı yazdım. Onlar da ortaya koysun fikirler,eylemler, benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- Erbakan'ın mirasçısı iddiası olan parti altılı masada. Beşar Esad başta olmak üzere islam dünyası ile diyaloğu nasıl düzeltiriz, tarikatçı anlayıştan temiz islami anlayışa nasıl geçilir, bütçe gayyası diyanet işleri başkanlığı ihyası için ne yapılabilir? Sadece kendi alanlarında elle tutulur politikalar açıklasınlar, benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

Çare arıyoruz çıkış yolu görmeye çalışıyoruz. Ülkedeki insanlara umutsuzluk aşılanma tarihi çok yeni değil yıllara dağılıyor. Söylediğim başlıkları bile bir kenara bıraksak ki ne kadar önemli konular her biri; yahu feto ile mücadele diye yıllardır yaşanan kepazelikler, göz göre göre çiğnenen liyakat konuları var. Tamam anında harekete geçeriz dedi chp ama ne yapacak nasıl yapacak anlatmadı be arkadaşlar ya? Ümit Özdağ eylem planları açıklıyor, tek cümleden kulp takıp hükümet yandaşı diye etiketleyip hakaret ediyorsunuz da, neden yüce ittifakınız buraları boşlarken sessiz sinema oynuyorsunuz?

Bakın gecenin köründe rahat duramadım detaylarıyla yazdım. Bunlara geçtim partileri şu sözlükte karşılık bulan bir tane yazar olsa ya. Ne yapalım biz de çirkefe mi yatalım, düz mantık önermelerle haklı gözükmek çok mu zor sanıyorsunuz?

Ya zafer partisine AKP'li diyenler esas AKP'li troller ise? Öyle ya, Cumhur ittifakı karşıtlarını birbirine düşürüyor, zafer partisi sempatizanlarını ak parti ile mesafelerinden ötürü partiden soğutuyor, ümit Özdağ ve zafer partisi söylem ve politikalarının detaylarının dinlenmesine mani oluyorlar. Çok mu mantıksız?

Daha önce (#45471751) yazmıştım. Sonra bunu yazdım. Kanımca denge unsuru olarak mecliste olmalı, seçimler sonrası gelecek iktidarı dengelemelidir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar