bugün

davos 2009 panelindeki kriz

eminim panelin tamamını izleyemeyenler ve rte nin sadece 2,3 dakikalık terk etme sahnesini izleyenler, rte nin diplomasiden uzak, mızmız bir çocuk gibi paneli terk ettiğini düşünüp, t.c. başbakanı olan rte ye saygısızca ithamlarda bulundular,bulunuyorlar ve bulunacaklar.
kısaca panelde ne oldu anlatayım.
rte ilk 12 dakikalık konuşmasında o kadar açık sözlükle barış mesajı verdi, o kadar gerçekçi tespit ve değerlendirme yaptı ve öyle barışçıl somut örneklerle sonuca gitti ki, diplomatik yönünü eleştirenler mümkünse bu konuşmasını bulsunlar izlesinler ve nasıl diplomatik bir duruş sergilenir öğrensinler.kesinlikle duygusal değil mantıklı bir konuşma yapmıştır. *
fakat amr musaya geçti konuşma.O biraz duygusal davrandı ve hem sesini gereksiz bir şekilde yükseltti, hem de konuşmasını boş yere uzattı.
amr musa nın sözlerinden de etkilenen perez, konuşmaya sakin bir tavırla başladıktan sonra gereksiz bir parlama ile * sesini yükseltti,kendi halkının yaşadıklarını demogoji yaparak anlatmaya çalıştı.konuşmasını o kadar saçma sapan bir şekilde bitirdi ki,ortada ne barışla alakalı somut bir adım,ne de israil in gelecekte alacağı tavır vardı.

ve en kötüsü,bence en kötüsü o salondaki ikiyüzlü adi insanların perez i alkışlamasıydı.

yorum:
rte elbette ilk konuşmasındaki gibi sakin durması bu dakikadan sonra beklenemez.ortada bir haksızlık var ve biz dürüst bir milletiz.eğer konumuzda haklı isek neden tepkimizi göstermeyelim.
ve bu tepki önce perez e ve bence daha önemlisi orada alkış tutan ellerin sahiplerineydi.
insanlığa tarihi tepki: "bu insanlık suçunu alkışlayanları da kınıyorum".
merak ediyorum acaba tersden çekim varmıdır izleyebileceğimiz ki,bu cümleden sonra orda alkış tutmuş kişilerin suratları ne haldeydi.ama onlar utanmak nedir bilmezler.

velhasıl, rte böyle bir platformda kaderin hükmü ile dünyaya bir mesaj verdi.bu mesajı son 3 haftadır hep vermeye çalışıyordu ,ama isaril güdümlü hiçbir yayın organı dünyaya bunları duyurmadı.canlı yayında böyle bir olay tarihte israilin geleceği için dönüm noktasıdır.
güncel Önemli Başlıklar