bugün

telefon dili türkçe olan insanın asıl amacı

Az evvel başıma gelen olay tamı tamına 3 gün önce yazdığım cümleleri doğrular nitelikte idi. Başıma öyle bir şey geldi ki Kendi gözlemimce ortaya attığım teori resmen kanıtlandı arkadaşlar.

Bu sabah oldukça geç kalktım. Evde kahvaltı hazırlamaktansa, dışarıda brunch yapayım dedim. Efendime söyleyeyim deniz kenarı bir kahvaltıcı bulup gittim güzel güzel kahvaltımı yaptım. Sonra oradan kalkıp yine deniz kenarında bir cafeye oturdum. Double espressolu lattemi içtim. Sonra ordan da kalktım ve deniz kenarında yürüyüşe çıktım…

Yaklaşık 7.400 adım attığım esnada dinlenmek amaçlı bulduğum ilk banka oturdum. Ben soluk soluğa suyumu içerken bankın arka tarafında oturan iki gencin konuşmasına kulak misafiri oldum.

+Abi geçen gün telefonu ingilizce yaptım, mesajları bile bulamadım aq iyi mi
-hadi ya? Neden ingilizce yaptın ki lan mal, kullan işte mis gibi türkçe
+aynen kanka ya ne bileyim işte öyle bi bakayım dedim sonra 3 gün dili nasıl değiştireceğimi aradım iyi mi aq…
- hahah lan ayarlara girip dil yazsaydın ya, ingilizcesini tabi
+öyle yaptım zaten olum, lenguaç mı languvart mı ne işte onu yazmaya çalışıyorum 3 gündür. Yazamadım telefoncuya götürdüm, o da yazamadı iyi mi. Bizim bi ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde okuyan arkadaş vardı ona danıştım da yaptı sağolsun…
-vay be helal olsun yardım etmiş
+aynen ya allah razı olsun ondan
-sağlam adammış ha
+valla öyle çıktı kötü gün dostuymuş
-ee biz neyiz lan iyi gün dostu mu?
+yok da sana da sorduk bilmiyorum dedin aq
-e bilmiyorum aq, ingilizcem yok
+niye sabahtan akşama kadar tiktok’da ingilizce şarkı temalı video atıyon lan o zaman
-sana ne lan sana mı sorcam
+bana sorcan tabi ben senin ananı bacını…

Şeklinde devam etti tartışma, sonrasında bu ikisi birbirine girdi, ben kalktım baktım bayağı yumruklu tekmeli kavga ediyorlardı.

Arkadaşlar bakın, şu diyaloğu size aktırmam bile kendi iq’mu nereden baksanız 20 puan düşürdü. Böyle bir şey olabilir mi ya?

Bu ülkenin geleceğini gerizekalı bir nesle emanet etmek ile ilgili hiçbir çekinceniz yok mu cidden? Gençliğimizin zekasını yükseltmek için her şeyi yapmalıyız… ben pişmiş etten sonra ceviz ve dardanel ton dağıtacağımı söylemiştim. Fakat bunun yetersiz geleceğine kanaat getirdim, ek olarak yanında mini satranç da vericem. Bayramdan sonra bunu gerçekleştirip, gençliğin iq seviyesini en azından bir 5-10 puan arttırmaya çalışacağım.

Lütfen siz de elinizden geleni esirgemeyin, az-çok bir şeyler yapın. Ülkenin bekası söz konusu.

Teşekkürler.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar