bir kedinin bilmesi gerekenler

kendinden büyüklere, güçlülere özenmemesi gerektiğidir.
---
sürekli köpekler tarafından parçalanma korkusu yaşayan küçük bir sokak kedisi varmış. köpeklerle karşılaşacağım diye pek yuvasından dişarı çıkmaz, yarı aç yarı tok yaşarmış.
bir gün onun haline acıyan bir peri, kediyi köpeğe dönüştürüvermiş. fakat kedi köpeğe dönüşür dönüşmez, bu sefer de insanlardan korkmaya başlamış. "biri bana taş atacak" diye yine yiyecek aramaya çıkamamış.
peri, bu sefer de köpeği kaplana dönüştürmüş. köpek, kaplan olur olmaz bu sefer de fırtına gibi koşmaya başlamış. öyle ki ne durup dinlenmiş, ne de ardına dönüp bakmış.
iyice sinirlenen peri, kaplanın karşısına geçerek "seni küçücük bir kediden kocaman bir kaplana dönüştürdüm. hadi gidip avlansana" demiş.
kaplan, korkudan titreyen sesiyle: "avlanmak mı? bu imkansız. ya avlanırken avcı gelip beni vurursa! diye ağlanmış.
peri, sonunda "sen cesaretsiz ve korkak birisin. sende sadece bir kedinin yüreği var. o yüzden ben sana yardım edemem." demiş.
sonra da kaplanı kediye dönüştürmüş. eski haline dönen küçük kedicik, sevinçle yuvasına dönmüş. "dünyada köpekler olsa da kedi olmak dünyanın en güzel şeyi" diye düşünmüş. ardından yuvasından çıkarak korka korka çöpe gitmiş. bulduğu bir tavuk parçasını afiyetle yemiş.