bugün

mesut özil

fenerbahce taraftarinin cogunlugunun futbol bilgisinin sifira yakin oldugunu bize kanitlayan futbolcu.

artik milyonlarca kere soylenen “mesut kosmaz, pas atar” laflarini soylemeye de gerek yok zira ne olursa olsun bu adam cikip her mac 5 asist 2 gol falan yapmadikca, maclara damga vurmadikca fenerbahce taraftari bu adama sinirlenecek ve en sonunda cocuklugundan beri fenerbahceli olan bir oyuncuyu daha takima kusturecek.

sorsan herkes aykut kocaman’a alex’i yedigi icin kizgin ama mesut suanda alex’ten daha cok kosuyor. alex, mesut kadar terlemiyordu bile ve kocaman gondermek istedi diye adama neler yaptik.
mesut’un suan tek kabahati alex gibi senelerce fenerbahce’ye hizmet edip kredi biriktirmemis olmasi da, bu da onun sucu mu yani? 2-3 kat daha iyi bir topcuydu alex’ten. hatta soyle soyleyelim mesut kosan bir alex’ti.

mesut ozilin form tutmasi icin en az 10 mac daha 11 oynamasi ve 90 dakika tamamlamasi lazim. bu adamin yasi 32 ve fizigi de genetik olarak oyle atletik piyangonun vurdugu bir fizik degil, ve cok uzun bir sure futbola uzakti. bu sartlar altinda cogu futbolcu futbolu birakirken mesut yeniden futbol oynamak istiyor ve bu adam 7 neslini doyuracak kadar zengin coktan, bunu sadece futbolu sevdigi icin yapiyor. o yuzden birakin da adam ritmini bulsun.

kendisinin yanindaki oyunculara kizmasi falan da gayet normal, adam en buyuk liglerde, en buyuk organizasyonlarda tozu dumana katmis, duvar pasi yapilacak bir isimken falan herifi ikili mucadeleye iten paslar atiyorlar. valbuenaya surekli kafa topu atmak gibi bir sey.

ayrica mesut gibi bir oyuncunun sahada liderlik yapmasindan daha dogal bir sey olamaz, alman disipliniyle, kariyeri ve oyun bilgisiyle elbette ferdi’ye falan basacak kalayi. kendisinin en buyuk zorlugu mental zorluk olacak burada. zira basinla ugrasmayi da, gazeteci bozuntulariyla ugrasmayi da ve rakip takim taraftariyla didismeyi de seven bir karakter. eger onlara kulagini kapatip pelkas ve gelecek olan santraforla iyi anlasabilirse fenerbahceyi cok rahat sampiyonluga tasir.

mesut ozil yaldir yaldir oraya buraya kossaydi mesut ozil olamazdi arkadaslar. modern futbolda yeri yok vs gibi hikayelere kanmayin. 10 numarayi yok eden cogu takim haril haril 10 numara ariyor ve creative eksiklikten yakiniyor.

ben mesut’un formasini terli gordukce, mesut’u helsinki macindaki gibi 3-4 tane golluk pas attigini gordukce destekcisiyim. bugun osayi, enner vs o pozisyonlari soksa mesut ozil’in asistlerinden konusuyor olurdunuz.

kosmuyor diyenler alex’in son donemlerinden bir 90 dakika izlesin, bir de mesut’un 90 dakikasini izleyin. zaten anlarsiniz ne demek istedigimi.