bugün

erkeklerin icatları biz yaptık savunması

Cinsiyetcilik yapmanin lüzumu yok.

Hepimiz evrim gecirmis yaratiklariz. Aptal kadinlar oldugu zeki erkekler, zeki kadinlar oldugu kadar da aptal erkekler vardir.

Teknik alanlarda calisanlarin cogu erkektir ve bu konularda kadinlara oranla daha yetenekli olabilirler. Ama bu durum erkeklerin kadinlardan üstün oldugu anlamini tasimaz. Cünkü; ayni sekilde botanik konular hakkinda kadinlarin sayisi erkeklere göre daha fazla.

Bircok icatlarin patentlerinin erkeklere ait olmasi, bu icatlarin tamaminin yine o kisiler tarafindan yapildigi anlamina gelmez. Cünkü; teknik alanda cok cok yetenekli olan kadinlarda vardi ve ne yazik ki; o dönemde kadinlarin söz hakki olmadigi icin, kesiflerin cogu kocalarinin adina mal oldugu hakkinda teoriler bulunmakta.

Bunlardan bir kaci asagidaki gibidir. Örnegin;

- Einstein'in ilk eşi Mileva Maric. Mileva da Einstein gibi bir fizikci dir. Einstein, Nobel ödülünü aldıktan sonra bütün parayı mileva'ya öder.

- ilk araba kesfi karl benz´in hanesine yazilmistir fakat; ilk bu otomobili deneyen kisi de carl benz´in esi bertha benz´dir. Bertha olmasaydi ve otomobili denemeseydi, belki de ya cok gec bu teknolojiye ulasacaktik, yada hic. Ayrica; kesfettigi otomobili carl neden ilk kendisi denemedi de karisina denetti?
Asagida patentin linki.

Bir de Lise Meitner var.
Hedwig Kiesler olmasaydi ne cep telefonu ne de laptop olacakti.

Bunlar gibi yüzlerce binlerce örnek sayilabilinir.

Cinsiyet üzerinden "ben daha akilliyim" veya "ben daha üstünüm" düsüncesi en büyük acizliktir.