bugün

şenol güneş

2002 dünya kupasındaki başarısı şans olarak nitelendirilemeyecek spor adamı.

Bir kere gruplarda Brezilya’ya karşı hakem bizi doğradı. O maçta bile evet yenildik ama ezilmedik. Brezilya’nın sert faullerini çalabilecek hakkaniyetli bir hakem olsaydı en azından berabere kalıp final kapısını aralayabilirdik.

Karşılaşmış olduğumuz Senegal ise turnuvanın fizik gücü en üst düzey takımlarından biriydi. Hatırlarsanız o turnuvadaki ortasaha kadromuz çok güdüktü. Buna rağmen orta sahamız yerden verkaçlarla ve güçlü pres taktiğiyle top tutabiliyordu.

Turnuvanın ev sahipleri Kore ve Japonya ise inanılmaz hırslıydılar. Üçüncülük maçı sonrası taç çizgisinde ümit özat’a Mikrofon uzatıldığında “bu ne ya adamlara maymun hapı içirmişler” demişti. Hatta diyebilirim ki fiziki olarak takımızı en çok yoran maç Güney Kore maçı olmuştu.

Şenol güneş’in 2002’de hata olarak nitelendirilebilecek tek hamlesi baştan beri fetöcü-i.mansız ikilisini oynatmamış olması denebilir. Diğer takımlar tek forvet oynayan fetöcü’yü adam yerine koyup 2-3 kişi basınca ilerde kilitleniyorduk. Eğer ilk baştan i.mansız da yanında oynasaydı meşhur Brezilya maçı kesinlikle daha farklı biterdi.