bugün

kızlar artık makyaj yapmasın kampanyası

Aslında haklı.

Kendi adıma kabul ediyorum, makyaj modasına uyum sağlayamadım. Moda bana şunu diyor, şu bölgeyi koyu yap, buraya parıltılar ekle, yeni moda renkler bu, makyaj öncesi şunları satın al, yok canlı renkler, mat renkler. Müthiş bir sektör var, çok reklamlı, çok renkli. Kapılıp gidiyorum ben. Aşırı seviyorum kendimi boyamayı. Sürekli satın alıyorum. Hastayım renkli her şeye. Onları üstüme başıma sürüp çığlık atarak koşuyorum.

Makyaj malzemeleri ile yüze yeni bir sekil vermek, gözlerin rengini açabilmek, dudakları daha kalın yapmak falan efsane güzel bir şey kadınların çoğu için. Sabahın köründe kalkıp 98 farklı malzemeyi doğru bölgelere en doğru şekilde uygulamak mümkün değil. Çoğu kadın bunları fidiyo izleyerek yapıyor. işe ya da okula giderken, aslında acelen varken mümkün olmadığı için ortaya saçma sapan bir görüntü çıkabiliyor. Mesela ben en son elmacık kemikleri daha güzel göstermek uğruna sultan özcan'a benzemişim. Eleştirildim. Güldüler hatta. Zincirle vurdular, deri eldivenli, yarı çıplak 100 kişi beni kabataş meydanında dövdü ve umurumda olmadı.

Çünkü niye olsun? Daha güzel görünmek için çirkinleşip komik duruma düşmek beni hiç ilgilendirmiyor. Keşke sizi daha çok hiç ilgilendirmese.

Edito: konuya haklı olduğu ile başlayıp size ne siz kimsiniz kendi işinize bakın diyerek bitirmem.. Çok zor her şey.