bugün

para mutluluk getirir mi

Evet ve hayır. Etrafımda yoksul ve zengin tüm insanların kendilerine özel mutsuzlukları var.

Eş nedenli çok zengin olan bir kadın var. Çok parası var, bizim çok istediğimiz markalardan alışveriş yapıyor. Bi bakım ürünü markası var, 8 maaşım gidiyor diye kapısından giremiyorum. Hastayım o markaya. Mesela o gider, istediği kadar ürünü alır, uzatır kartı, şoförüne yükler paketi, gider başka mağazaya. Hayatı böyle geçiyor. Tüm kadınlar ona özeniyor.

O ise ona özenen tüm bu kadınlardan başka bir şey düşünemiyor. sürekli geliyor, o çok zengin eşinin ortamda gezinen hangi güzel kadınla beraber olduğunu anlamaya çalışıyor. Oysa sadece bir kişi değil. Daha dikkatli baksa en az 3 kişi olduğunu görebilir belki. Sabahtan akşama kadar gelip kadınları ve eşini izliyor, bakıştan ilişki çözmeye çalışıyor. Iğrenç iğrenç şeyler.

Eş olan adam ise kazancının yarısını kaybetmemek için sevmediği eşinin yanına gidiyor her akşam. Muhtemel her gün haklı olarak çıkarılmış 3 saatlik kavgayı çekiyor. Her istediğini satın alabildiği bir hayatın içinde daha azına razı olmamak için uğraşıyor.

Ya da 10 dairesi olan o adam henüz ölmeden önce çocuklarının arasında çıkan kime ne düşecek kavgalarini dinliyor. Daha ölmeden mezara sokuluyor. Varlığı 10 daire uğruna yok sayılıyor. Ölsün diye gözünün içine bakılıyor.

Ben paradan ve parasızlıktan aynı oranda zevk alan biriyim. Bazen çok param oluyor, çok iyi harcıyorum. Bazen az oluyor, iyi idare ediyorum. Bazen olmuyor, sağlık olsun diyorum. Asla borca girmiyorum, param varsa alıyorum, yoksa almıyorum. Birilerine özendiği için ya da daha fazlasına sahip olmak için bir böbreği satışa çıkaracak kadar harcama yaparsan elbette mutsuz olursun anlayışına sahibim. Fakirim, mutluyum. Param olsun yine mutlu olacagım. Belkim param olunca çok mutsuz olacagım. O da belli değil gördüğüm kadarıyla.

Yani kesin hiçbir şey yok. Bence zevk almak lazım. Ben öyle düşünüyorum.