bugün

sözlük yazarlarının tahmini ingilizce seviyeleri

A1
Belirli türdeki ihtiyaçların karşılanmasını amaçlayan bilindik günlük tabirleri ve çok temel ifadeleri kullanabilir. Kendisini ve başkalarını tanıtabilir ve nerede yaşadığı, tanıdığı insanlar ve sahip olduğu şeyler gibi kişisel bilgilere dair sorular sorabilir ve bu sorulara cevap verebilir. Diğer kişinin yavaş ve net konuşması ve yardımcı olmaya hazır olması şartıyla basit bir şekilde etkileşimde bulunabilir.
A2
En yakınındaki alanlara dair (ör: çok temel kişisel bilgiler ve aile bilgileri, alışveriş, yerel coğrafya, iş) cümleleri ve sık kullanılan ifadeleri anlayabilir. Bildik ve rutin konularda basit ve doğrudan fikir alışverişi gerektiren basit ve rutin görevlerde iletişim kurabilir. Kendi geçmişi, yakın çevresinin durumunu ve önde gelen ihtiyaçlarına dair durumları basit kelimelerle anlatabilir.
B1
Genellikle işte, okulda, tatilde, vb.de karşılaşılan bildik konulardaki açık standart bilgilerin temel noktalarını anlayabilir. Muhtemelen o dilin konuşulduğu bir bölgeyi gezerken en çok meydana gelebilecek durumlarla başa çıkabilir. Bildik ya da kişisel ilgi alanına dair konular üzerine bağlantılı basit metin üretebilir. Tecrübeleri ve etkinlikleri, hayalleri, umutları ve isteklerini anlatabilir ve düşünceler ve planlara yönelik kısaca nedenler belirtebilir ve açıklamalar yapabilir.
B2
Kendi uzmanlık alanındaki teknik konuşmalar dahil olmak üzere hem somut hem de soyut konulardaki karmaşık metinlerin ana fikirlerini anlayabilir. Bir akıcılık ve doğaçlamayla etkileşim kurabilir, bu durum taraflardan biri için zorlama olmadan o dil ana dili olan biriyle düzenli bir etkileşimi mümkün hale getirir. Geniş bir yelpazedeki konularda net, detaylı metin üretebilir ve çeşitli fikirlerin avantajlarını ve dezavantajlarını belirterek bir konu hakkındaki noktada bakış açısını açıklayabilir.
C1
Cok sayıda zorlu, uzun metinleri anlayabilir, altlarında yatan anlamı fark edebilir. Açıkça çok fazla ifade arayışına girmeden kendini akıcı ve doğaçlama bir şekilde ifade edebilir. Dili sosyal, akademik ve mesleki amaçlar için esnek ve etkili bir şekilde kullanabilir. Organizasyon kalıpları, bağlaçlar ve bağlılık sağlayan ifadelere dair kontrollü bir kullanım göstererek açık, iyi yapıda, detaylı metinler üretebilir.
C2
Duyulan ya da okunan hemen her şeyi kolaylıkla anlayabilir. Kolay anlaşılır bir sunumla argümanları ve ifadeleri yeniden yapılandırarak farklı sözlü ve yazılı kaynaklardaki bilgileri özetleyebilir. Daha karmaşık durumlarda bile anlamın daha ince taraflarını ayırt ederek kendini doğal, çok akıcı ve kesin bir şekilde ifade edebilir.