bugün

doktor erkek bulan yurdum kızının açtığı dava

1. böyle bir gerekçe olmaz hukuken, istinaf/temyiz mercii raportör hakimin hazırladığı rapora göre dosyayı açmamış bile direk copy paste karar vermiş,

2. her şeyin bir usulü adabı var, sevgilinden sms atıp ayrıl anladık da olayın içine aileler girmiş, insanların çevresine mahçubiyetleri söz konusu olabilir kaldı ki biz türk toplumuyuz "aman konu komşu ne der" korkusu oğlumuzun kızımızın ne hissettiğinin bile önüne geçiyor çoğu zaman bu nedenle az da olsa bu durum nazara alınıp bir manevi tazminata hükmedilmesi gerekirdi.

3. manevi tazminat, niteliği itibari ile zaten yaşanılan üzüntü ve elem karşılığında verilen bir tazminat türü. yani bu tip durumlar için "kesin ispat" aranmaz hukukta, sadece hakimde buna ilişkin yaklaşık kanı oluşması yeterlidir. kaldı ki nişanlanma ve nişanın haksız bozulması sonucu hediyelerin iadesi, manevi tazminat gibi hükümlerin ne şekilde yürütüleceği türk medeni kanunu nun ilgili maddelerinde yer alıyor. dolayısı ile oluşabilecek "doğal üzüntü" gerekçe gösterilerek manevi tazminatın reddi isabetsiz.