bugün

devlet hastanesi başhekiminden skandal talimat

açıkçası çok da skandal değildir. genelde üslup konusuna değinmiş arkadaşlar fazla sert demişler. kendimden örnek vereyim en basitinden.

yıllardır burada yazarım az çok fikir sahibi olduk mutlaka ki birbirimiz ile alakalı. burada neredeyse sıfır küfür, hakaret yazarım/mesajlaşırım. dışarıda da yüzde 80-90 benzer bir hayatım var. çalıştığım bu şirkette 12. senem bitmek üzere. ilk 1-2 sene çömezdim hadi sözüm geçmezdi. sonraki 10 sene boyunca "personel amiri" gibi vazife aldım. ilk 5 sene hep "hadi güzel kardeşim şu işi halledelim" veya " bu iş neden olmadı ki neden hata oldu beraberce düzeltelim o zaman" şeklinde yaklaşırdım. ancak arkadaşlar sağ olsunlar gamsızlıkları ve umursamazlıkları ile şu anda "ne demek gitmiyorum lan gelmeyin oğlum o zaman işe gidin evinizde oturun" veya çok aptalca hatalar yapılan bir ( çoğu işte böyle maalesef ) iş için "yapacağınız işi s...yim gidin düzeltin adam gibi" söylemlerine getirdiler beni bile.

velhasılı bu baş hekimde muhtemelen sınırlarının sonuna getirilmiş ki böylesine bir üslup takınmış. muhtemelen işi savsaklayan elemanlar ile dolu bir ortam orası ve çokça şikayet geliyor kendisine. 5 ve üzeri sayıda çalışanın ( insanın ) olduğu her yerde mutlaka sıkıntılar çıkar. insanın doğası böyledir. kıdemli olanlar akıllarınca devrecilik yaparlar "x ve y yapsın bize ne bu saatten sonra biz mi yapacağız" moduna mutlaka girerler. tabi sonradan gelenlerde bir yapar iki yapar baktı ki üstündekiler bunları kullanıyor bu sefer onlarda işi salmaya başlarlar. hiç şaşmaz..