bugün

skoda octavia

makyajlanmış hali paris otomobil fuarında tanıtılmış araç. iç mekan yeni nesik skoda superb'e benzemiş, ön tasarım sportifleştirimiş, arka tasarımda pek bir değişiklik yok. fsi motorların yerini tsi motorlar almış durumda ve dsg şanzımanlar da donanıma eklenmiş.

http://www.netcarshow.com/skoda/2009-octavia/

bu haberi sözlüğe ekledikten sonra bu araba hakkında yorum yapmak istiyorum. birinci nesil octavia, skoda'nın vw group'a katılmasından sonra çıkan ilk skoda modelidir. 1997 yılında tanıtılmıştır. vw bora ve seat toledo ile bir çok ortak noktası bulunur, hatta orta konsollar aynıdır. kardeşlerine göre daha aile arabasıdır, devasa bir bagajı vardır 500 litre gibi. vrs modelleri de vardır hatta skoda'nın 100. yıl şerefine piyasaya sınırlı sayıda sürdüğü, performans açısından oha dedirtecek bir model bile bulunur. birinci nesil octavia halen octavia tour olarak satılmaktadır.
ikinci nesil octavia ise beşinci nesil golf platformunda üretilmeye başlanmıştır. 2004 cenevre otomobil fuarında tanıtıldı. orta konsolda vw ile büyük benzerlikler vardır, klima kontrolleri golf'le aynıdır hatta. fakat golf'ten ve esas kardeşi jetta'dan kesinlikle daha kaltelidir, özellikle döşemeler ve plastik kalitesi konusunda. çok geniştir, bagajı 560 litredir, bundan dolayı arka koltuğu yatırıp, arabaya gerekirse kartal'da olduğu gibi 10 kişi doldurabilirsiniz. yol tutuşu ve frenlemesi hakikaten süperdir. yol tutuşu esp'siz kullanımda bile iddialıdır. frenleri audi'yle, vw ile aynı olmasına rağmen* 100 km/h'da yapılan ani frenlemede duruş mesafesi 35 metredir, kardeşlerinden 2-3 metre daha kısa yani. süspansiyonu konforludur. performans konusunda fsi motor ise 1.6 litrelik acme rağmen yeterlidir. eksileri ise yüksek hızdaki rüzgar gürültüsüdür, bunun nedeni kanımca arabanın yüksek yapısıdır. bir de tasarım olarak biraz kişiliksizdir, bunu da makyajlanmış modelle atlatacak gibidir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar