bugün

türkçe kuran okuyan gençler ateist oluyor

Gençlerimiz daha çok, dincilerin yaptıklarından ve söylediklerinden etkilenip tercümeleri okumakta ve bu akımlara yönelmektedir bana göre. Bir dilden bir dile %100 çeviri olamaz zaten. Ancak yakın anlamlar çıkar. Şahsen ben, tercüme falan okumakla uğraşmadım. Birden kendimi her şeyden soyutladım.

--spoiler--
Din kültürü öğretmenleri Diyanet’ten ücretsiz meal isteyip öğrencilere dağıtıyorlar. Öğrenciler okumaya başlayıp anlamlandırma sorunu yaşadıklarında kafaları karışıyor ve işte bu akımlara yönelebiliyorlar. Şu anda bizim en temel sorunumuzun, âcizane bu konu olduğunu düşünüyorum.
--spoiler--

Neye göre sorun arkadaşım? Bu ülkede sadece inançlılar yaşayacak diye bir şey yok. Elbette karşıtları da olacaktır. Bu akımlara yönelen insanlar, bunun bir sorun olduğunu düşünmüyordur. Sadece size göre sorun. Gençleri bir rahat bırakın artık. inanç, bireyi ilgilendirir. isteyen istediğine inanır. Zorla güzellik olmaz. Elbette araştırma yapılır ve insanlar eninde sonunda doğrusunu bulur. Temel sorun bu değil, temel sorun din ve Allah diyip her türlü pisliği yiyenler. Hayret buna pek değinmemiş. Ya da işine gelmemiş ha?
güncel Önemli Başlıklar