bugün

sevmek zamanı

böyle bir filmin varlığından birçok insanın haberi yok. aslında son dönemde tanınırlığı arttı ama hala çok az insan biliyor bu şaheseri. (duman grubunun helal olsun klibi, ölümlü dünya filminde geçen diyaloglar, moğollar yolum seninle şarkısı vs.)

konusu çok anlatılmış daha önceki girdilerde. evet genel olarak bir kızın resmine aşık olan bir adamın hikayesi. genel olarak pers kültüründe rastlanılan saplantılı aşk teması barındıran bir yapım.
kızında burada etkilendiği nokta da bu aslında. böyle bir aşkın olabileceğini görüp hem etkileniyor hem de kıskanıyor. fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu bilmesine rağmen hem de. çünkü adam bunu o kadar güzel ayırıyor ki.. tabii ki kızın kendi hayatındaki maddi dünya da böylesine bir aşka saygı duymasına sebep oluyor. klasik doğru yer, doğru zaman olayı.

filmin devamında kızın, adamın resimle olan aşkına dahil olmaya çalışmasını izliyoruz. er kişi de hayatın yalanından dolanından, maddiyata dayalı ilişkilerinden o kadar yılmış ki, kendince gerçek aşkı bu şekilde bulmuş. yalan söylemeyecek, aldatmayacak, bırakıp gitmeyecek, sıkılmayacak vs. biraz kolaycılık, biraz mecburiyet.

fazla da detaya girmeden izlemenizi tavsiye ederek bitireyim yazıyı. bu filmi seven insanları siz de sevin.

kim söylemiş son diye, olmaz diye, kanar diye
anlatma. anlamam.
aşk varken sözlerinde, düşlerinde
yeniden doğmak gibi nefesinle, çoğalıp sevginle
isteme, durdurma.

kim söylemiş son diye, olmaz diye, kanar diye
anlatma anlamam.
Büyüt beni gözlerinde, ellerinde, yeniden ses oldun sözlerime.
gücün saklı içimde… vursunlar, ağlamam.