bugün

muharrem ince nin parti kurma hazırlığı

muharrem ince'den halâ bir şeyler bekleyenler, umanlar mı varmış. çok şaşırtıcı.

muhafazakârıyla, milliyetçisiyle, seküleriyle ve diğer tüm farklı unsurlarıyla millet ittifakı bir araya gelip de mansur yavaş ismini neden düşünmez, anlamıyorum. partiler için söylemiyorum bunu sadece; bu partilerin tabanlarında da, yani seçmen nezdinde de böyle farklı farklı isimler zikredilmekte.

kardeşim, amerika'yı yeniden keşfetmeye ne gerek var?

ekmeleddin ihsanoğlu çıktı yok, olmadı, gördük.

peki şu an yanıp bittiğiniz muharrem ince "adam kazandı" diye mesaj attığında sinirden köpüren yine sizler değil miydiniz?

bu, muharrem ince'yi kötü biri yapmaz. aslında muharrem ince'nin dürüst biri olduğununa da inanırım, ama başkanlık söz konusuysa, bence daha fazla vasıflara ihtiyaç var.

daha bi' "lider" profiline ihtiyaç var.

recep tayyip erdoğan'ı seversiniz sevmezsiniz ayrı ama bir lider 18 yıldır girdiği bütün seçimleri kazanıyorsa rakibinizin gücüne saygı duymalı, stratejinizi bu rasyonellikte ve tutarlılıkta oluşturmalısınız.

türk siyasi tarihinde belki eşine rastlanmamış şekilde muhafazakâr saadet partisi'nin, milliyetçi iyi parti'nin, cumhur ittifakına tepki için bile olsa chp'ye göz kırpan hdp'li kürtlerin desteğini aldığı bir konjonktürde, on yıllar sonra istanbul ve ankara'yı hem de aynı anda kazanmayı başaran sosyal demokratlar halâ muharrem ince isminde patinaj yapıyor, gerçekten akıl alır gibi değil.

tekrara düşmek istemiyorum ama muharrem ince'nin gerçekten dürüstlüğüne inanıyorum, seçilseydi bu ülkenin iyiliğine bir şeyler yapmak için çalışacaktı, buna da inanıyorum.

ama yok işte, olmadı, bu saatten sonra olması da çok zor.

buna mukabil, yazımın başında belirttiğim gibi millet ittifakı işini gücünü bırakıp mansur yavaş ismine odaklanmalı, şimdiden perde arkasında bu hedef için hazırlıklar başlamalı.

ismi geçenler arasında bence ekrem imamoğlu da fena bir başkanlık süreci götürmüyor şu ana kadar... ama daha başarılısı var; mansur yavaş!

ayrıca mansur başkan, imamoğlu gibi magazinel bir kişilik değil. polemiklere giren bir yapısı yok, daha icracı. sadece başkanlık işine odaklı, o işini de Allah için başarılı yapıyor.

ismi tüm anketlerde ezici çoğunlukla "en başarılı belediye başkanı" olarak yer alan mansur yavaş aday gösterilmezse, ya da gösterilip de kampanya döneminde yalnız bırakılırsa ufukta bir seçim kaybı daha kaçınılmaz olacaktır.

velhasılı, muharrem ince'yle bu işin olmayacağı açık, bence parti kurarsa da iyice gözden düşer.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar