bugün

kadınlar iyi yemek yapıyorsa aşçılar neden erkek

aha benim meslekten bir başlık. şöle baş köşede yerimi alayım.

şimdi efenim şöle ki aşçılar hep erkek neden hep erkek diye bir durum yok. araştırırsak ki en basitinden netflix chefs table açınız. çok başaralı restoranların başında kadınlar var. eskiden aşçı adama kız bile vermezlerken şuan popüler meslek aşçılık. gızım saçmalama yeaa ne aşçılığı diyen eski erkek arkadaşım şuan aşçı felan neyse.

taa eskilerden beri aşçılık alaylı diye tabir ettiğimiz şekilde bu zamana kadar usta çırak ilişkisiyle bu zamana kadar gelmiş. aşçılık eğtimi dediğimiz şey 6 7 yıldır gündemde. e eskiden kimse kızına hadi kızım 13 yaşında şu amcanın yanına gitde aşçılığı öğren dememişl haliyle.

zamanla mesleğin basit bir tencere yemeği olmadığı anlaşılınca ve kadın iş hayatına dahil olunca kadınlarımız bu meslekte biz de varız dediler.

kendi açımdan neden mutfaktan kaçtığımı anlatayım. geçmişten bugüne profesyonel mutfakta erkek var. e bizler okuduk 4 sene. mutfaklara girdik. aa dediler kadın. hemde 20 erkeğin içinde. haliyle iyi insanlar olduğu kadar kötü niyetli insanlar da var ki bu hayatın her alanında var. son stajımda ustamın çeşitleri tacizlerine maruz kalıp hergün ağlaya ağlaya eve gidince dedim ki ben bu işi yaparım ama bu şekil de değil. şuan eğitmenlik yapıyorum çeşitli kurslarda.

bir çok sebebi var yani. çok şeapmayın. yaşam biçimi haline getirebilen herkes bu işi yapabilir. sevmekten daha fazla özveri isteyen bir meslek. bıçağınız keskin olsun.