bugün

çıldırsanız da kudursanız da akp pkk yı bitirecek

"kuzey suriye - bir tayyib filmi", genel özet:

* bop eşbaşkanı tayyib'e "sıra suriye'ye geldi. suriye'yi böleceğiz, sen de üzerine düşeni yapacaksın" emri geldi (bir haftada "kardeşim esad"dan "zalım esed"e döndüğü dönem)

* abd halihazırda varolan elemanlarıyla suriye'de çıkarabileceği karışıklığı çıkardı. bu karışıklıkları bahane edip "esad suriye halkına zulüm yapıyor" propagandasına başladı (daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan "esad suriye pazarlarına varil bombası atıyor", "esad suriye okullarına kimyasal silah atıyor" dönemi) (iddia edilen silahlar hep kimyasallardan seçiliyor ki abd'ye sağlam müdahale etme gerekçesi olsun).

* abd, kendi uydurduğu bu "esad halkına kimyasal silahlarla zulüm yapıyor" gerekçesiyle suriye ordusunu vurdu. suriye ordusu hareket edemez hale geldi, kuzey suriye'deki denetimini yitirdi. (bir taraftan bop eşbaşkanı tayyib'in de kuzey suriyedeki bölücülere tırlarla silah desteği verdiği dönem)

* oluşan boşluk sayesine işid kuzey suriye'ye yerleşti.

* işid, kuzey suriye'nin yerel arap halkını davar sürer gibi türkiye'ye sürdü (kafa kesmelerin, çatıdan atmaların, adam yakmaların, harem kurmaların olduğu dönem) (işid'in burda yerli halkı sürmesinin bir mantığı yok. çünkü işid'in sürdüğü halk yerine yerleştirebileceği bir halkı yok. ama kürtlerin var)

* işid türkiye sınırı boyunca bu zulümleri yaparken, yufka yürekli bop eşbaşkanımız tayyibin aklına işid'e karşı hiçbir şey yapmak aklına gelmedi. türk askerlerini yakılarak infaz edilmesini falan öyle mal mal izledi. (işin aslı: eğer işid kuzey suriye'de asıp kestiği dönemde türk ordusu müdahale etseydi, kimse ses çıkaramayacak, pkk'nın kuzey suriye'ye yerleştirilme sebebi ortadan kalkacaktı)

* bunun yerine bop eşbaşkanı tayyib kendisine verilen emirler doğrultusunda, sınıra yığılan arapları güle oynaya türkiye'ye buyur edip kendilerini maaşa bağladı. böylece hem kuzey suriyenin etnik temizlik operasyonunda üzerine düşeni tamamlamış oldu, hem de ileride türkiye'de ülkesinin başına bela olacak yeni bir azınlık oluşturmuş oldu (bir taşla iki kuş).

* işid'in varoluş sebebi (arapları kuzey suriyeden türkiye'ye sürme işlemi) tamamlanınca, abd pkk güçlerinin kuzey suriye'ye yerleştirme operasyonuna başladı (çünkü kuzey suriye'de kuzey ırak'ta olduğu gibi yerleşik bir kürt varlığı yok)

* pkk güçleri göstere göstere kuzey ırak'tan kuzey suriye'ye intikal etti (habur rezaleti, türkiye üzerinden ve bop eşbaşkanı tayyib'in onayıyla)

* nerden çıktığı belli olmayan işid, etnik temizlik işini tamamlayınca aynı şekilde ortadan kayboldu. ama suriye'den ayrılırken, abd işid'i pkk yenmiş gibi gösterdi. böylece pkk'nın "kuzey suriye'nin fatihi ve kurtarıcısı, bu nedenle de sahibi" olarak sunulması işi tamamlanmış oldu.