bugün

kolay uyumak için yapılması gerekenler

hayata dair iyi dileklerinizi inancınıza uygun bir şekilde, size en huzurlu gelen şekilde tekrarlamak. canınız hiç istemese de ucundan şöyle bir hatırlamak da olur. dua etmek, o anın hayalini kurmak gibi. kendinizi güvende hissetmenizi sağlayabilir bunlar öncelikle. dileklerinizi sıraladıktan sonra bununla beraber yatağınıza sizi koruyacak, rahat uyumanızı sağlayacak 2 meleğin geleceğini düşünün. sabaha kadar sizinle o yataktalar. ve tamamen iyiliğiniz için, çünkü dilekleriniz iyilerdi. siz iyisiniz.

kendimi sakinleştirme, huzurlu hissetme yöntemimdi çocukluğumda. korktuğum şeyler varken babamın anlattığı, iyi dilekler dilediğim sürece yanımda beni daima koruyacak şeylerin olacağıydı. yatağın en köşesine ya da en ortasında incecik bir çizgi olarak uyumak için çabalardım, diğer iki melek de sığsınlar yatağıma diye. üçüncü sığmaz diye iki tane gelsin diye kendimle konuşurdum. ve babamın sözlerine güvendiğim için, çok emin olurdum orada benimle olduklarına ve beni koruyacaklarına.

çünkü ben dileklerimle, düşüncelerimle bunu hak eden bir çocuktum. canlıydım.

şimdi içinde kendimin de olduğu konunun uzmanları, çocuklara böyle yalan uydurmayın diyorlar. ya o çocuk büyüdüğünde o hayal dünyasında bir yalan olarak kalmamışsa? hayatına yansıdığı için gerçekliğe dönüşen bir şey olduysa. orada babamın bana sağladığı güveni hiç kaybetmemişsem, önce rahatlayıp sonra hayata ilettiğim iyi dileklerin bir geri dönüşü olarak o huzurlu, rahat uykuyu uyuyorsam hala?