bugün

ipsala

altı bin küsür nüfusu olmasına rağmen, bu kadar çok evlendirecek genci nereden bulduklarını oldukça merak ettiğim ilçe. her gece mutlaka düğün var. bir de, gece hayatı oldukça hareketli buranın. tipik türk mantalitesine oldukça aykırı bir yer. oldukça serbestler. örneğin, gece 1'de iki üçü kız birlikte gezebiliyorlar caddede, laf bile atıyorlar. cinselliğin ayan beyan yaşandığı böylesine bir yerde, bölgeye yabancı biri için oldukça itici bir manzara var ortada.

bölge insanı, çeltik ticaretinin yanında mülteci kaçakçılığıyla da uğraştığı için kolay gelen yüklü paranın değerini bilmez ve har vurup harman savurur. bu sebeple de ilçede dişe dokunur bir işletme, alış-veriş mekanı veya bina yoktur. ev kiraları, kaloriferli ev tutacaksanız oldukça pahalıdır. ilçenin tek caddesinde, ortada bir çay bahçesi vardır ve insanlar burada takılır genellikle. piyasa mekanı burasıdır diğer bir deyişle, fakat bu çay bahçesi de aile bölümü ve bekar bölümü diye ayrılmıştır. kızlar aile bölümünde oturur ama erkekler yanlarında kuku olmadan bu bölümde oturamaz *. dış görünüş bakımından istiklal'deki tiplerden pek farkları olmadığı söylenebilse de, bildiğiniz gibi dış görünüş her zaman aldatıcıdır.

ziraat bankası, akbank, iş bankası ve yapı kredi dışında banka bulunmaz.

civar köylerde ise, marketten çok birahane bulunur. o denli içicidir buranın insanı.

gümrük yolunda giderken arka arkaya sıralanmış iki tane bp istasyonunda bulunan lokantalar, adam gibi gidip yemek yenebilecek mekanlardır. şehir içindekilere hiç uğramanızı tavsiye etmem, zira lahmacun yapmayı bile bilmiyorlar.

tabi ki ilçenin en büyük eksiği, burada burger king olmamasıdır. *