bugün

seferberlik ilanına hazır olun

amma çok boş konuştunuz. Rusyanın doğrudan turkiyeye saldırması açıkça natoya meydan okumasi demek.nato savasa eşşek gibi girecektir böyle bir senaryoda.

Savaş maliyetliymis de silahlar yıkımıymış. Yapma ya ? Ben de silahların mantar tabancası olduğunu sanıyordum.

iki dünya savaşı avrupada cereyan etti. Avrupa 1.dünya savaşında silahların ne derece yıkıcı olduğunu bilmiyor muydu da 2.dünya savaşı yaşandı?

Rusyanın doğrudan bir nato ülkesine saldırması demek, rusyanın doğrudan bir nato ulkesine saldırması demektir. Turkiyeye saldırması demek değil. Nato, otoritesinin sarsilmasini istemeyecektir. Natonun kurulma amacı rus tehdididir. Üye ülkelerini her biri natonun kurumsal kimliğinin parçası. Bu ülke hangi ülke olursa olsun, Nato asla rusların bu kurumun itibarını zedelemesine izin vermeyecektir. Zaten bütün amaç, ilke rusların askeri gücüne karşı güç olmak. Bu gücü dengelemek.

Bu destek askeri personel olarak olmaz, lojistik ve techizat olarak olur diyorsanız o konuda haklı olabilirsiniz. Ama nato turkiyeye destek vermez demek natonun stratejisi ve uluslararası ilişkiler konusunda cahil olmak demektir.

Edit: doğalgazı biraz daha pahalıya ortadogudan ( katar) ithal edebilirler. Asıl o zaman rusya ciddi bir ekonomik krizle boğuşur. Rusyadan dogalgaz ithalatinin alternatifi mevcut.

Edit 2: ayrıca avrupaya sadece rusya doğalgaz ihraç etmiyor. Abd de avrupaya sattığı doğalgazın miktarını 13 kat arttırmış son yıllarda. Yanı avrupa öyle rusların eline bakmıyor. Kaldı ki doğu akdenizdeki rezervler avrupaya taşındığında rusları sikleyen olmayacaktir. Oyle sadece tarih okuyup ahkam kesmekle ezbere konuşmakla olmuyor. Güncel politikayı bilmek gerekir.

https://www.google.com/am...atina-aliyor-5316512/amp/