bugün

internet

internet sizce de süper bişey değil mi? valla ne yalan söyleyeyim yıllardır günde en az 1-2 saat internette geçiriyorum, yani iskoç bilimadamlarına göre ortalama sayılabilecek bir internet kullanıcısıyım. şu güne, hatta şu dakikalara kadar ne zaman bir "internet hayatımızı çok kolaylaştırdı yahu" geyiği açılsa sinsi bi şekilde "evet evet çok kolaylaştırdı" dememe rağmen içimden hep "siktir lan millete titreşim gönderince işimiz mi kolaylaştı, yutubta avrupa yakasını izledin de daşşakların arşa mı değdi?" derdim.
lakin şu dakika kıvançla idrak ettim ki internet cidden hayat kurtarıyor.
efendim malumunuz kpss pek çok üniversite mezunu gencin(bu da hürriyet insan kaynakları gibi oldu ama neyse) uğraştığı bir nane. bu uğraşta okulda size öğretilmeyen pek çok dersi bilmeniz gerekiyor. ben de bölümümde yalnızca bir dönem aldığım ve bu dönem 8 dönemlik öğrencilik hayatımın ilk dönemine denk geldiği için hiçbir şey öğrenmediğim bir dersi* sıfırdan anlamak durumundayım. iktisat bilen dostlara sordum soruşturdum, gittim en süpersonik kitapları falan topladım. günlerce hırs yaparak amiyane tabirle "mikronun piçi" oldum. lakin gelin görün ki kafamda aydınlatamadığım ve kitaplarda yanıt bulamadığım bazı noktalar oluştu. sonra ben bu noktaların hepsinin ortak bir paydada toplandığını fark ettim: türev.
bizim zamanımızdaki öss'de türev olmadığı için ve lisede de üniversitede de öğrenmediğimiz için türev nedir onu bile bilmiyorum. gel gör ki elimde türev namına tek bir kaynak bile yok. derken aramaya inandım ve internette en ebleh insanların bile türev öğrenebileceği şekilde uygulamalı olarak türev anlatan bir video buldum. şimdi şu satırları yazarken uykusuz, kirli ve aç olabilirim. ama bildiğim tek şey var ki iktisat çözecek kadar türevi bana internet öğretti. hayatımda ilk kez gerçekten interneti sikimsonik bir iş için kullanmadım ve ne gadder önemli icat olduğunu idrak ettim. şimdi o interneti icat eden cern çalışanlarını bulsam tek tek taşaklarından öperim. veya vazgeçtim ulan ne öpücem allahın sörnünün taşağını.