bugün

kıymetinin bilinmemesi

kime göre neye göre. (çoğu zaman)insanların kendilerini vazgeçilmez sanmasından mütevellit doğan hissiyat. kıç kaldırır. çok gereksizdir. kıymetten kasıt iyiliğin, güzelliğin, anlayışın, hoşgörünün sömürülmesi-kullanılması veya anlaşılmaması ise zaten baştan kaybetmiş oluyorsunuz çünkü hareketlerinize karşılık bekliyorsunuz. yanlış. bu (güzel) hareketleri-davranışları siz siz olduğunuz için yapın. yani olduğunuz gibi davranın. ilişkilerde rol, sürekli daralarak en sonunda çıkmaza varan bir yoldur. bir yerden mutlaka patlak verir.
iyiyseniz herkese iyisinizdir. ve iyi olarak bilinirsiniz. misal sen eşine iyiysen başkasına kötü olamazsın. o senin ahlakındır, karakterindir çünkü. eşine dostuna hayvan gibi davranıyorsan aynı şekilde çevrene de hayvan gibi davranırsın.
kıymeti tayin edecek olan kişinin kendisi değildir. kim kendini kötü olarak görür ki, öyle değil mi. herkes kendine göre iyidir, haklıdır, doğrudur. kıymeti tayin edecek kişiler ikinci ve diğer kişilerdir. buda genelde yüzüne söylenmez zaten. ama sen (iyi-kötü)osundur. ve yarın öbür gün öldüğün vakit o şekilde bilineceksin.
güncel Önemli Başlıklar