bugün

yazarların eşcinsellerle ilgili düşünceleri

Bana zararı olmayan herhangi birine bakış açımla aynıdır. Empati yapar, yerinde olsam ve hakkımda atıp tutsalar, dalga geçseler, daha kötüsü şiddet uygulasalar, hakaret etseler ne hissederim diye düşünürüm. Hiçbirimiz mutluluktan göbek atmayız bu durumda. Zaten hangimiz dış görünüşünden veya siyasi fikrinden veya ırkından dolayı dalga konusu olsa, dışlansa mutlu olur? Bu saydıklarımdan en az birini herkes yaşamıştır. Eh, eşcinsellerin de aşırı garipsenmesini ve dışlanmasını aynı şekilde reddediyorum. Ne yaptı adam mı öldürdü? Öldürebilir de, o başka. illa sempati beslememiz de gerekmiyor yani. Sal yeter. O da öyle ya da böyle yaşıyor işte.

Aynı zamanda bu insanlara garip bakan, uzaylıymış gibi davrananlara da kızmıyorum. insan gerçekten belli bir zaman boyunca toplumun söylediğinden veya kendi önyargılarından uzaklaşamıyor.

2016 yılında eşcinsellerle ilgili bir başlık açmıştım. O sıralar çok konuşuluyordu. Ben de bu insanların bu durumu neden gözümüze soktuklarını merak ettiğimi söylemiştim. Ya da bunu üstünlük olarak görmelerini anlamadığımı. Şimdi düşünüyorum ki zaten bu ülkede herkesin kafası yanık. Bırak onlar da böyle gariplikler yapsın neden bozuluyorsun diyorum. izmirli diye övünenler de var, karadenizli diye övünenler, burnum küçük diye övünenler de var.

Gece 1.28 ve ben her cümleyi yazdıktan sonra kafamdan siliyorum. Ben ne anlatıyorum burda ya diye baktım ama okumaya üşendim. Umarım anlaşılır bir metin olmuştur. Genelde tersi olur. Okuyanlara iyi geceler.